IKBY Başkanı Barzani'nin Türkiye Ziyareti

TISİAD Genel Başkanı Kılıç: 'Bu görüşmenin olumlu geçtiğini görmekteyiz. Bundan böyle ortaya konulan diyalog ve uzlaşı ortamının devam etmesini temenni ediyoruz'

Türkiye-Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin, 'Bu görüşmenin olumlu geçtiğini görmekteyiz. Bundan böyle ortaya konulan diyalog ve uzlaşı ortamının devam etmesini temenni ediyoruz.' ifadesini kullandı.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, bölgede yıllardır süren sıkıntıların ancak bu tür diyalog ortamıyla aşılacağını belirterek, ekonomik, siyasi ve güvenlik anlamında ciddi sıkıntılar yaşandığını, özellikle Irak'a ticaret yapan iş adamlarının diplomatik nedenlerden dolayı çok mağdur olduklarını kaydetti.

Kılıç, 'Ancak bu görüşmenin olumlu geçtiğini görmekteyiz. Bundan böyle ortaya konulan diyalog ve uzlaşı ortamının devam etmesini temenni ediyoruz. Özellikle bölgeye ticaret yapan iş adamları güvenlik tedbirleri konusunda çok fazla mağdur oluyorlar. Bölge krizi tüm Ortadoğu'yu sardığı gibi bizleri de oldukça mağdur etmekteydi. Ancak Cumhurbaşkanımız ve Barzani'nin görüşmesinin ardından bölge her geçen gün daha iyiye gidiyor. Bu konuda da uzlaşma sağlandığı görüldü. Ortadoğu'da yaşanan kaosun son bulması adına bu tür ikili ilişkilerin önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA