Hacı Adayları Kutsal Topraklara Uğurlandı

Orhangazi ilçesinden kutsal topraklara gidecek hacı adayları dualarla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonu ile kutsal topraklara gidecek bin 34 hacı adayı için Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen uğurlama törenine, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, İlçe Müftüsü Nihat Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Belediye Başkan Yardımcısı Necmettin Şahin, diyanet görevlileri ile hacı adaylarının yakınları katıldı.

Hacı adaylarından Türkiye için dua etmelerini isteyen Çağlayan, 'Mevlam inşallah yolculuğunuzu hayırlı eylesin. Haccınızı şimdiden kabul eylesin. Rabbim Hazreti Muhammed'in kabrine, dönüşte de buradaki sevdiklerinize kazasız belasız ulaşmanızı nasip etsin.' dedi.

Müftü Nihat Aktaş da hacı adaylarının Peygamber Efendimizin ayak izinin olduğu topraklara gittiğini ifade ederek, 'Güzel bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Orada sabırlar diliyorum sizlere. Günahlarınız affedilmiş şekilde dönmeyi yüce Mevlam sizlere nasip eylesin. Kabe, Allah'ın evi. Orayı tavaf ederken, orada ibadet ederken milletimiz, memleketimiz için dua etmeyi unutmayın. Çıkacağınız Arafat'ta da dua etmeyi unutmayın.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından hacı adayları dualarla uğurlandı.

Kaynak: AA