GÜNCELLEME - İzmir Merkezli 5 İlde FETÖ/PDY Soruşturması

İzmir merkezli 5 ilde FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin gözaltına alındıYENİ GÖZALTI SAYISI VE DETAYLAR EKLENDİ.

İzmir merkezli 5 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, bu sabah yapılan operasyonda aralarında eski İzmir ve Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç ile eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin'in de bulunduğu, 53 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz'ın, kapatılan Gediz Üniversitesi'ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir'de operasyon yapıldı.

Operasyonlarda 101 şüpheliden, 53'ü gözaltına alındı.

- Eski Vali Kıraç ve Gültekin gözaltında

Soruşturma kapsamında, İzmir ve Diyarbakır'da valilik yapan Cahit Kıraç ve eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin, Ankara'da gözaltına alındı.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında sevk edildiği mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve daha sonra Mali Suçlar Bürosu ekiplerince gözaltına alınan iş adamı Ahmet Küçükbay'ın da bu kapsamda gözaltına alındığı belirtildi.

Tutuklu iş adamı Abdullah Kavuk hakkında da bu soruşturma kapsamında gözaltı kararının olduğu kaydedildi.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildi.
Kaynak: AA