GÜNCELLEME - FETÖ'nün Darbe Girişimine Yönelik Soruşturma

Kayseri'de adliyeye sevkedilen 65 iş adamından aralarında KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da bulunduğu 20'si adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı 45 kişi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi ADLİ SÜREÇ EKLENDİ.

Kayseri'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 65 iş adamından, aralarında KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın da bulunduğu 20 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Meclis Başkanı Nureddin Okandan ile kentte tanınmış birçok iş adamının da bulunduğu 97 zanlıdan, bugün adliyeye sevk edilen 20'sinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Mahkemeye çıkarılan zanlılardan aralarında Hiçyılmaz'ın da bulunduğu 20 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, 45 kişi ise tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

10 Ağustos'ta düzenlenen operasyonda, AK Parti'den 30 Mart 2014'te istifa eden eski milletvekili Ahmet Öksüzkaya, 17 Haziran 2014'te görevinden ayrılan eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ile KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve KAYSO Meclis Başkanı Nureddin Okandan'ın da aralarında bulunduğu 120 iş adamı hakkında gözaltı kararı çıkartılmıştı. Zanlılardan 8'inin yurt dışında olduğu belirlenmiş, 97 kişi gözaltına alınmıştı.

Firari durumdaki zanlıların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Kaynak: AA