Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Ertuğrul Görevine Başladı

Dumlupınar Üinvresitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne atanan Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Ertuğrul göreve başladı.

Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. İsmail Ertuğrul Görevine Başladı
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra genel cerrahi uzmanlığını Haydarpaşa Numune Hastanesi’nde tamamlayıp Adıyaman, Batman ve Gaziantep illerinde görev yaparak bir çok ameliyatlara imza attıktan sonra 2016 yılında yan dal uzmanlık eğitimini İnönü Üniversitesi’nde Gastroenteroloji Cerrahisi uzmanı olarak tamamlayan Ertuğrul Kütahya’da yeni vazifesine başladı.

Gastroenteroloji Cerrahisi dalının; yemek borusu, mide, ince ve kalın bağırsaklar, anüs bölgesi, karaciğer, safra kesesi, safra yolları, pankreas ve karın zarı ile ilgili hastalıkların tanı ve cerrahi tedavisi ile ilgilenen tıp dalı olduğunu açıklayan Ertuğrul, "Sindirim sistemini oluşturan bu organlarda meydana gelen kanser, kanama, varis ülser, polip, darlık gibi hastalıklarda tanı ve tedavisi ile ilgileneceğiz. Özellikli olarak, Kütahya’da obezite ile ilgili ameliyatlar yapmak istiyorum, burada ekip arkadaşlarımız ile bu konu üzerine yoğunlaşacağız ve ciddi bir şekilde birçok hastalıklara sebep olan ve ileri dönemde cerrahi dışı yöntemlerle düzelmeyen obeziteyi Kütahya ilinde hep birlikte yenmeye çalışacağız’’ dedi.

(EFE)
Kaynak: İHA