Esnaf Kefalet Manisa CBÜ'ye Tüp Bebek Merkezi Kazandırıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı “Tüp Bebek Merkezi” yapımı protokolü imzaladı. Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanacak olan Tüp Bebek Merkezi, Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne bağışlanacak ve Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ismi ile çocuk sahibi olamayan hastaların tedavisi için hizmet verecek.

Esnaf Kefalet Manisa CBÜ'ye Tüp Bebek Merkezi Kazandırıyor
Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne yapılacak olan Tüp Bebek Merkezi ile ilgili imza töreni, 25 Ağustos 2016 tarihinde Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bilal Gümüş, Prof. Dr. Muzaffer Tepekaya, Prof. Dr. Birol Kovancılar, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt, Manisa CBÜ Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı, Genel Sekreter Ali Emirosmanoğlu, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Üniversitemiz Sosyal Tesisleri Alakart Restoran’da düzenlenen öğle yemeğinin ardından Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Protokol, Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar tarafından imzalandı.

İmza töreninde konuşan Prof. Dr. Çelebi, “Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin önemli misyonlarından birisi çevresine eğitim, sağlık, kültür ve spor gibi birçok alanda gerekli hizmeti sağlamaktır. Daha önce Dündar Çiloğlu ile olduğu gibi bugünde kurumsal olarak ihtiyaçlarımızdan bir tanesini karşılama konusunda Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanlığı ile protokol imzalıyoruz. Üniversitemiz Hafsa Sultan Hastanesi’nde tam olarak faaliyete geçiremediğimiz Tüp Bebek Merkezimiz var ve Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar ve yönetim kurulu üyelerinin olumlu yaklaşımları sayesinde burada imzaladığımız protokol kapsamında Tüp Bebek Merkezi en kısa sürede Manisalıların hizmetine girmiş olacak. Başta Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere bu çalışmada emeği geçen Manisa CBÜ Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bilal Gümüş, Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Kurt’a teşekkür ediyor, protokolün hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

El emeği alın teri

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Yükseköğrenim Vakfı Başkanı Rıza Akçalı ise hayırlı bir işin gerçekleşmesi ile ilgili imzaların atıldığını ifade etti.

Hayırseverlerin katkılarını çeşitli vesilelerle aktardıklarını belirten Akçalı, “Bugün bu protokol Manisalı Esnaf Sanatkârların katkılarıyla oluyor. Çünkü onların kullandıkları kredilerden verilen payların birikimi sonucunda bunlar gerçekleşiyor. Bu hizmeti, Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar başkanlığında Manisalı Esnaf ve Sanatkârların Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne bağışı olarak değerlendiriyorum. El emeğiyle alın teriyle evinin nafakasını çıkarmaya çalışan esnafımızın bu duyarlılıklarını takdirle, şükranla karşılıyorum. Yaşadığımız 15 Temmuz olayının getirdiği bir birliktelik var ülkemizde. Düşüncelerimiz ne olursa olsun, siyasi görüşlerimiz ne olursa olsunbu ülkenin bekası, bu ülkenin bütünlüğü noktasında bir tarihi refleksi ve şuuru ortaya koyduk. İnsanlarımızın bu ve benzeri, Manisa’mızın ihtiyacı olan işlerde aynı duyarlılığı, aynı birlikteliği göstereceği inancımı tekrarlamak isterim. Önümüzdeki günlerde ihtiyaç duyduğumuz hizmetlerde yine Manisalı dostlarımızın, hemşerilerimizin ben de varım diyerek girişecekleri yarışları ümit ediyorum” dedi.

“Küçük birikimlerle yardımlar yapıyoruz”

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Çınar da “Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne ihtiyaç duyulan Tüp Bebek Merkezi yapımı için kurumumuzdan destek talep edildi. Biz de Kooperatifimizin imkânlarını kullanarak Tüp Bebek Merkezi’nin yapımı için bugün değerli Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ile protokol imzaladık. Bizim Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olarak temel görevimiz esnaf ve sanatkârımızın hazine destekli, Halk Bankası kaynaklı finansman ihtiyacını karşılamaktır. Buradan elde ettiğimiz küçük birikimlerle kendi giderlerimizi karşılarken, arttırdıklarımızı da gerek sağlık gerekse eğitim noktasında yardımlar yapmaktayız. Yapmaya da devam edeceğimizi buradan belirtmek istiyorum. Bize desteklerini her zaman sunan yönetim ve denetim kurulundaki değerli arkadaşlarıma teşekkür ederken, bu ünitenin hastanemize güç katacağını umuyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Manisa Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı tarafından yapımı tamamlanacak olan Tüp Bebek Merkezi, Manisa CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’ne bağışlanacak ve Manisa Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi ismi ile çocuk sahibi olamayan hastaların tedavisi için hizmet verecek.
Kaynak: İHA