Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. köprü açılış konuşması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılış töreninde yaptığı konuşmada "31 Ağustos gecesine kadar geçişler ücretsiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. köprü açılış konuşması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. köprü açılış konuşması
İstanbul'un iki yakası Yavuz Sultan Selim Köprüsü'yle üçüncü kez birleşti.

Köprü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve çok sayıda dünya liderinin katılımıyla hizmete açıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçişin ücretsiz olacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

Açılışını yaptığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün milletimize tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum. Bu süreçte 3 Başbakan ve Sayın Gül ile birlikte çalıştık. Temeli büyük bir coşkuyla attık. Dalga geçenler oldu, yaptırmayacağız diyenler oldu. Ama biz dedik ki bu yoldan dönmek yok. Yapacağız dedik. Hamdolsun Halep oradaysa arşın burada.Şimdi açılışını sizlerle beraber yapıyoruz. Siz farklısınız. Siz tankların, topların, helikopterlerin önünde duran bir milletsiniz. Siz onlara pirim vermediniz. Size bu eserler yakışır. Birinci köprü şimdi ne oldu 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu. Onun adını siz koydunuz. İkinci köprü Fatih Sultan Mehmet köprüsü. Üçüncü köprü Yavuz Sultan Selim köprüsünü beraber açıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. köprü açılış konuşması

20 ARALIK'TA AVRASYA TÜNELİNİ AÇACAĞIZ
İnşallah 20 Aralık'ta Avrasya Tünelinin açılışını yapıyoruz. Bu millet neye layıksa bunların hepsi olacak. Biz kıtaları birleştiriyoruz. bu köprü kendi alanında dünyada öncü bir köprüdür. Şu anda iftiharla gördüğümüz, seyrettiğimiz bu köprü inşallah dünyada bir çok şeye öncü olacak.

Bu güzel günümüzü, bu coşku dolu heyecan dolu günümüzü bizlerle paylaşan Makedonya Cumhurbaşkanı, KKTC Başkanı'na, Bosna Hersek Başkanı, Bulgaristan Başbakanı, Azerbaycan Başkanı ve dost ülkelerin sayın bakanlarına şahsım adına şükranlarımı sunuyorum.Biz gerçek dostlarımızı kara günlerimizde yanımızda görmekten memnuniyet duyuyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. köprü açılış konuşması

İŞTE BU YÜZDEN KISKANIYORLAR
İnşallah Kanal İstanbul'un hazırlıkları tamamlanacak. Çanakkale köprüsünün de hazırlıklarını yapıyoruz. Niye hazmedemiyorlar bizi, niye kıskanıyorlar, işte bu yüzden. Biz hangi milletin torunlarıyız ya. Bizim üstümüzde bir görev var. Biz bu görevi yapıyoruz ve yapacağız.Biz iş yapıyoruz. Bunlar öyle lafla değil azimle oluyor.Projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Türkiye hedeflerine adım adım ilerliyor. Ekonomide tüm göstergeler hamdolsun her şey olumlu seyrediyor. El ele vereceğiz, dayanışma halinde olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. köprü açılış konuşması

İNLERİNE GİRECEĞİZ DEDİK VE GİRDİK
İhracat ve turizmde kısmi sıkıntılar için ciddi tedbirler hayata geçiriliyor. Bu süreçte ilgili olarak şu gerçekleri görmeliyiz. 2013'ün Haziran ve Aralık saldırılarını başımız dik karşılamasaydık Türkiye bugüne ulaşamazdı. 2014 Mart, Ağustos, 2015 Haziran ve Kasım ayındaki milli irade sınavlarından başımız dik çıkmasaydık, 2016'da bölücü terör örgütünü açtığı çukurlara gömmeseydik, Türkiye bambaşka durumda olurdu. 2016 Temmuz'daki darbe girişimini durdurmasaydık nerelere savurulacağımızı düşünmek istemiyorum.Ne dediniz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik. İnlerine gireceğiz. Dedik ve girdik.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. köprü açılış konuşması

ELLERİNDE TAŞIDIKLARI O PAÇAVRA BAYRAK DEĞİL
Bugün malum 11 şehidimiz var. 78 yaralımız var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize rabbimden şifalar diliyorum. Gaziantep'te ne yazık ki DAEŞ'in 14 yaşında bir çocuğun vücuduna bomba bağlayarak kullanmasıyla 53 şehidimizde orada oldu. Bir kına gecesinde bu oldu. 100'ün üzerinde yaralı. Bunun İslamla alakası yoktur. Ellerinde taşıdıkları paçavraya bakmayın o bayrak değildir, bunun Müslümanlıkla alakası yoktur.Rabbimiz Kur'an-ı Kerim'de bunlar istismarcıdır. Rabbimiz her namaz kılanı muteber de kabul etmiyor. Rabbimiz o namaz kılanlar ki onlara lanet olsun diyor.


BUNLAR BİZİM DİNİMİZE GÖLGE DÜŞÜRDÜLER
Tank top 12-13-14 yaşındaki yavrulara bomba bağlıyor. Bizim dinimiz bir barış dinidir. Bunlar bizim dinimize gölge düşürdüler. Biz şehitlerimizin tümüne Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülke bizim vatanımızdır. Türkiye Cumhuriyeti son ve inşallah ebedi vatanımızdır. Kimsenin bu değerlere saldırmasına aşındırmasına izin vermeyeceğiz. Milletimiz bu değerleri için gözünü kırpmadan öleceğini ne yaptı gösterdi. Bilmeyenlerin öğrenmesi, görmek istemeyenlerin görmesi için her fırsatta hep beraber; tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet demeyi sürdüreceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. köprü açılış konuşması

DARBECİLERE KARŞI TEK VÜCUT OLDUK
Osmanlı Padişahları iyi birer şairdir. Belki bilmeyenleriniz vardır hatırlatayım adına yapılan cami Fatih Çarşamba'dadır. Malazgirt Zaferi'nin günüdür. Ağustos ayında neler var neler, Mercidabık Zaferi var, Otlukbeli Zaferi var, Belgrad Zaferi var, Kıbrıs Zaferi var, Erzurum Kongresi, Sakarya Meydan Savaşı gibi nice hadiseleri yaadettik. Senenin her günü tarihimizde önemli günü olan yıldönümlerine tekabbül ediyor. 2200 yıllık ordu, 1000 yıllık coğrafi devamlılığa sahibiz. Üstesinden gelemeyeceğiz hiçbir sorunun olmayışıdır. 15 Temmuz'da milletimizin tek vücut olarak darbecilere karşı olmasıyla tek vücut olduk. aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 3. köprü açılış konuşması

BİR TARAFTA O ŞARLATANA TESLİM OLANLAR BİR TARAFTA ALLAH'A TESLİM OLANLAR
Her dönem farklı fitne tohumları sürülmüştür. Kimi zaman ilerici gerici, kimi zaman sağcı solcu, kimi zaman Alevi Sünni fitnesi olmuştur. Kardeşi kardeşe düşman ettiler, ardından ellerini ovuşturdular. 15 Temmuz defalarca tekrarlanan bu oyunun bozulduğu tarih olmuştur. Bu milletle övünmeyeceğiz de kimle övüneceğiz. Ruhunu ve bedenini Pelsilvanya'daki şarlatana esir etmiş küçük bir kesim dışında milletimiz İstiklalinin yanında yer almıştır. Bir tarafta şarlatana teslim edenler bir tarafta her şeyini Allah'a teslim edenler işte fark bu.

Şimdi size bir müjde veriyorum. 31 Ağustos gecesine kadar köprüden geçiş ücretsiz olacak. Hayırlı uğurlu olsun