CHP'den Kılıçdaroğlu Saldırısına Kınama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanlığı, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınadı.

CHP'den Kılıçdaroğlu Saldırısına Kınama
Parti binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP konvoyuna yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor; barış ve demokrasiye yönelik olarak değerlendirdiğimiz bu saldırıyı lanetliyoruz. Yaşanan bu alçak hadise göstermiştir ki, ülkemizi Orta Doğu bataklığına sürüklemek isteyen ve 15 Temmuz darbe girişimi ile iç savaş provası yapanlar, ülkemizin birlik ve beraberliğinin yok edilmesinde önlerindeki en büyük engelin Cumhuriyet Halk Partisi olduğunu görmüşlerdir. 15 Temmuz darbe girişimi karşısında kararlı ve birleştirici duruşumuzu bozmak isteyenler bilsinler ki bunu asla başaramayacaklardır. CHP’yi dün olduğu gibi bugün de emperyalizm ve yerli işbirlikçilerine karşı bağımsızlığı, özgürlüğü, laik cumhuriyeti ve sosyal hukuk devletini savunmaktan alı koyamayacaklardır. Her türlü antidemokratik girişim, uygulama, şiddet ve baskının karşısındayız. Genel Başkanımıza yönelik alçakça saldırının, sadece Genel Başkanımızın şahsına yönelik olmadığını biliyoruz. Bu saldırılardan bekledikleri yararı asla elde edemeyeceklerdir. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Ve Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Örgütü olarak, Samsun’dan haykırıyoruz: Genel başkanımıza 9 Haziran 2016’da yapılan saldırı sonrası ‘feriştahınız gelse bizi durduramaz’ demiştik. Şimdi ise, ‘feriştahları gelse durduramaz’ diyoruz” dedi.

Daha sonra söz alan CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ise, “Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin’de yapılan saldırıyı kınıyor ve tüm CHP’lilere geçmiş olsun diliyorum. Dünyanın yönetim alanının en boş olduğu, çatışmaların en üst seviyede yer aldığı bir bölgedeyiz. Genel başkanımızda Haziran ayında cami avlusunda mermi atanlar ve dünkü gerçek mermiyi atanlar bunu bir şekilde pekiştirmişlerdir. Dünkü atılan mermi, hain saldırı, CHP’ye, demokrasiye, barışa ve kardeşliğe atılmıştır. Bundan sonraki süreçte biz CHP olarak, Türkiye’de laik demokratik cumhuriyeti yaşatan, onu izleyen dönem içerisinde bizim varlığımızı yok edemeyeceklerini biliyoruz. Bu yapılan saldırıyı kınıyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA