Büyükelçi Kaymakcı, Irak Cumhurbaşkanı Masum İle Görüştü

Görüşmede, iki ülke ilişkileri, FETÖ okullarının Irak'taki durumu ve Musul'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu ele alındı.

Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakcı'yı başkent Bağdat'taki Selam Sarayı'nda kabul etti.

Irak Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve tüm alanlarda dayanışmanın sağlanmasına vurgu yapıldı.

Büyükelçi Kaymakcı, Türkiye'nin, terörle mücadelesinde Irak halkıyla dayanışma içerisinde olduğunu yineleyerek, Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı duyduğunu ifade etti.

Görüşmede Kaymakcı, Irak'ın Türkiye'deki demokrasiyi savunması ve darbelere karşı tutumundan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Masum'a teşekkürlerini de iletti.

Kaymakcı'nın ayrıca Irak'ta faaliyet gösteren Türk şirketlerinin mali alacakları konusuna da değindiği aktarıldı.

- Irak'taki FETÖ okulları

Büyükelçilik kaynaklarından alınan bilgiye göre de, Irak Cumhurbaşkanı Masum, iki ülke için tehdit teşkil eden Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) konusunda ülkesinin üzerine düşeni yapacağını ve Irak'taki FETÖ bağlantılı okulların bu örgütten arındırılarak yapılarının ve yönetimlerinin değiştirilmesi üzerinde çalışılabileceğini belirtti.

Görüşmede Musul ve Cerablus'u DAEŞ'ten kurtarma operasyonu, DAEŞ, FETÖ ve PKK ile ortak mücadele, Türk firmalarının Irak'ta karşılaştıkları mali sorunlar, Türk ve Irak resmi pasaportlarına vizelerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların hızlandırılması konularının da ele alındığı kaydedildi.
Kaynak: AA