Başkan Özakcan'dan Kültür Ve Sanat Evleri'ne Ziyaret

Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Efeler Belediyesi’nin kültür sanat evlerini ziyaret etti.

Efeler Belediyesi 5 ayrı mahallede yetişkin ve çocuklara yönelik 20’den fazla alanda binlerce kursiyerin katılımıyla yaz ve kış dönemi olarak eğitici ve öğretici kurslara devam ediyor. Platesten halk oyunlarına, kemandan diksiyona, ahşap boyamadan resme kadar çeşitli alanlarda kurs açan Efeler Belediyesi, Kadın Gözüyle Hayata Bakış Programı ile de kadınları ilgilendiren alanlarda bilgilendirme toplantıları düzenliyor. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, ilçedeki kültür sanat evlerini ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Efeler Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ile ortaklaşa düzenlenen kurslara da katılarak kursiyerlerle sohbet eden Başkan Özakcan, minik kursiyerlerin gösterilerini de ilgiyle izledi.

MİNİKLER İLK KEZ BAŞKAN GÖRDÜ

Başkan Özakcan ziyaretlerine Hasan Efendi-Ramazan Paşa Mahallesi Kültür ve Sanat Evi’ndeki İngilizce kursu ile başladı.

Kurs esnasında kapıyı çalarak içeri giren Başkan Özakcan’ı karşılarında gören minikler çok heyecanlandı. Başkan amcalarına sarılan çocuklar, ilk kez bir belediye başkanını bu kadar yakından gördüklerini ve çok mutlu olduklarını ifade ederek Özakcan ile fotoğraf çektirmek için birbirleri ile yarıştılar.

Hasan Efendi - Ramazan Paşa Mahallesi Kültür ve Sanat Evi ziyaretinin ardından Efeler Mahallesi Çok Amaçlı Salon’daki step, aerobik ve Efeler Mahalle Muhtarı Şerif Ali Avcı ile Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’ndeki resim ve keman kurslarını ziyaret ederek kurslar hakkında bilgi alarak kursiyerler ile sohbet etti.

“KURSLARIMIZA YOĞUN İLGİ VAR”

Kültür ve sanat evlerindeki kurslara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Başkan Özakcan, “Kış ve yaz döneminde ara vermeksizin pek çok alanda kurslarımız sürüyor. Hem yetişkinler hem de miniklerimiz çeşitli alanlarda hem eğitim alıyor hem de yeni dostluklar ediniyorlar. Kurslarımıza ilçe halkımızın ilgisi de çok yoğun. Her kurs başlangıcında onlarca, yüzlerce başvuru alıyoruz. Halkımıza yoğun ilgilerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA