Balıkesir'de Kısa Dönemler Yemin Etti

Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda 364. dönem yedek subay adayları, sözleşmeli er ve kısa dönem erler törenle yemin etti.

Balıkesir'de Kısa Dönemler Yemin Etti
Balıkesir Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’nda temel eğitimlerini tamamlayan bin 644 yedek subay, sözleşmeli er ve kısa dönem er için yemin merasimi düzenlendi.

Kara Kuvvetleri EDOK Muharebe Hizmet Destek Eğitim ve Kocaeli Garnizon Komutanı Korgeneral Metin Gürak’ın askerleri selamlaması ile başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Kara Kuvvetleri EDOK Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu’nun gönderdiği mesaj yemin edecek askerlere okundu.

Çanakkale Savaşı sırasında yaşanmış "Kınalı Ali" konulu hikayenin canlandırılmasının ardından bin 644 asker yemin etti. Birliğe ilk teslim olan Erdoğan Yılmaz, yaş kütüğüne plaket çaktı.

Garnizon Komutanı Albay Cengiz Cömertoğlu yaptığı konuşmada, "Sizlerle birlikte bu törene Türkiye Cumhuriyeti’ni temsilen şanlı al bayrağımız da şahittir. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı, Kore, Kıbrıs ve teröristle mücadele kapsamında yiğitçe mücadele ederek canlarını aziz vatanımıza feda eden bütün şehitlerimiz de şahittir" dedi.

Yemin töreni düzenlenen resmi geçitle sona erdi.
Kaynak: İHA