Bakan Soylu Bağ-Kurlu'ya Müjdesini Trabzon'dan Verdi

Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından düzenlenen “Ticari Taşıt Sürücüleri Davranış Modelleri Değiştirilmesi” adlı proje sertifika töreni, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapıldı.

Bakan Soylu Bağ-Kurlu'ya Müjdesini Trabzon'dan Verdi
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Yardımcısı Seyfullah Kınalı, TESOB Başkanı Metin Kara, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, KTÜ Rektörü Süleyman Baykal, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan TESOB Başkanı Metin Kara, “Şoförlük mesleğini bu projeyle standarda getirmek ve sorunları en aza indirmek projemizin amacıdır. Başka bir iş bulamayan ehliyet sahiplerinin ticari araçların başına geçerek olumsuzlukların çözülmesini hedefliyoruz. Hem de haksız rekabete hazırlamaktadır. Bütün şoförler odası çalışmalarını devam edeceğiz. Kendi üyelerine bu kartları vererek arkadaşlarımız ticari araç tanıtım kartı olmayanlar sürücülük yapamayacaklar. Hem il jandarmamız, hem il emniyetimiz denetimleri arttırmalıdır” dedi.

“Milletimiz memleketimiz büyük bir sınavdan geçmektedir”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise konuşmasına Şırnak’ın Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen hain saldırıda şehit olanlara rahmet, yaralı olanlara da şifa dileyerek başladı.

Soylu, "Milletimiz memleketimiz büyük bir sınavdan geçmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminin neye yönelik olduğunu Elazığ’da Gaziantep’te dün CHP’nin sayın Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yönelik saldırıda bugün en son sabah Cizre’de hep birlikte yaşıyor, görüyor ve anlıyoruz. Hedefin Türkiye olduğunu Türkiye’nin ilerlemesi olduğunu Türkiye’nin birliği ve beraberliği olduğunu hedefin Türkiye’nin istikametini bozmak olduğunu hele sabahtan akşama kadar insanlarla iç içe olan o gün ne yaşadığını an ve an onların o gün ne hissettiğini anlayan esnaf teşkilatımız ve vatandaşımızın milletimizin her gün kendisi emniyet olarak gördüğü en iyi şekilde bilirler. Şunu söylemek istiyorum. Türkiye son 15 yılda bu kadar büyük başarılara imza atmış olamasaydı, Türkiye bu kadar büyük bir sınavdan geçmezdi. İstedikleri yönetilebilen bir Türkiye’dir. İstedikleri kontrol edebildikleri bir Türkiye’dir” dedi

“Onlar bizim hedeflerimizden vazgeçmemizi istiyorlar”

"15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık" diyen Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Onlar bizim hedeflerimizden vazgeçmemizi istiyorlar. Onlar bizi yeter artık bu ülkede oraya koyulan pes artık dememizi istiyorlar. Biz geleceği ait istikametimizi hiçbir şekilde bozmayacağız. Dün Osmangazi Köprüsü’nü açtık dün bölünmüş yollarla ülkemizi bir baştan bir başa modern bir şekilde buluşmasını sağladık. 81 vilayetinde ilim ve insanlarla buluşturduk. Hastanelerde bir insanın onurun devlet tarafından kucaklanmasını insan onuruyla muamele edilmesini gerçekleştirdik. Onlar Türkiye eski günlerinde dönsün istiyorlar. Bugün 26 Ağustos Türkiye’de temeli atıldığı gün bunu yapılmaması gerektiğini söylemlerin ortaya koyduğu belirsizliğe karşı Yavuz Sultan Köprüsü ile ayar vermeye çalışanlara bir eser ile birlikte bu milletin kararlılığını hedeflerine varma konusunda ortaya koyabilecek adımları onlar inat hep birlikte atacağımıza inanıyorum.”

“568 TL olan Bağ-Kur primleri 483 TL’ye düşüreceğiz”

Bağ-Kur primlerinde indirime gidileceğini söyleyen Bakan Soylu, "Esnafların ödediği Bağ-Kur primlerinde 120 liralık artış söz konusu oldu. Yaklaşık 2 milyon esnafımız bu konuda indirim bekledi. Bugün işverenlerin çalışanları için istifade ettiği 568 lira priminde indirime gittik. Asgari ücretin artışı nedeniyle artan Bağkur primleri esnafımızı zora sokmuştu. Siz düzenli olarak primlerini ödeyen 2 milyonu aşkın esnafımızın Bağ-kur primlerini 80 TL düşüreceğiz. Tasarı Meclisten geçti, yakında uygulanacak. 568 TL olan primleri 483 TL’ye düşüreceğiz" diye konuştu.

Trabzon, sağlık alanında bölgemizin baş şehri niteliğindedir”

Bakan Soylu, "Kıymetli Metin başkanımız esnaflarımızın duayenidir. Trabzon’da çok önemli hizmetlerin altına imza atmıştır. Bugün de burada sorumlu bir şehrin bir ferdi olarak ortaya koyduğu bir yandan TTSO ile paylaşım yaptığı bir yandan DOKA ile paydaşlık ve Valiliğimiz ile Büyükşehir ile ortak çalışma yaptığı projenin altına imza atılıyor. Biz gelişmemize bu şekilde imza atacağız, yarın daha nasıl iyiyi yapabiliriz onun arayışında bu güzel adımları hep beraber atacağız. Birbirimizin tecrübemizden iyi niyetimizden destek alarak güç alarak gerçekleştireceğiz. Nasıl büyüyen Türkiye’ye var bir Trabzon’la karşı karşıyayız. Bir taraftan turizmimiz gelişmektedir. Şehrimize bir üniversite şehir öğrenci şehri üniversite kenti olmaktadır. Sağlık alanında bölgemizin baş şehri niteliğindedir. Bir okul sporları olimpiyatları gerçekleştirdik. Bunu burada düzenleyen komite bu kadar mükemmel organizasyonun Trabzon’da gerçekleşebileceğini çok ciddi teşekkürlerde bulunmuştur. Bu şehrin avantajlarıdır. Bu tecrübeleri bu şehir yakalamıştır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, eğitimler sonucu başarılı olarak “Ticari Taşıt Sürücüleri Tanıtım Kartı” almaya hak kazanan 65 kursiyere sertifikalarını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu verdi.
Kaynak: İHA