Alaattin Çakıcı Sağlık Kontrolünden Geçirildi

Çakıcı'nın avukatı Sevinç: 'Yüzde 52 nemin üzerinde hiçbir cezaevinde yatamaz diye 4 tane heyet raporumuz var. Adana'da, Kırıkkale'de, Tekirdağ'da, Edirne'de verilmiş heyet raporları var fakat sevkimiz Bolu'ya çıktı. Burada da nem oranı çok yüksek'

Bolu F Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Alaattin Çakıcı, sağlık kontrolünden geçirildi.

Geçtiğimiz ay Bolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edilen Çakıcı, sağlık kontrolleri için Abant İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi.

Çok sayıda polis ve jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında hastaneye getirilen Çakıcı'nın, midibüsten indirilişi sırasında çok sayıda vatandaş fotoğrafını çekmeye çalıştı.

Çakıcı'nın avukatı Can Sevinç, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, rutin bir kontrol için hastaneye geldiklerini söyledi.

Daha detaylı bir tedavi istedikleri için tıp fakültesi hastanesini tercih ettiklerini belirten Sevinç, 'Şu an muayenesi yapılıyor. Hiçbir sıkıntısı yok. Yüzde 52 nemin üzerinde hiçbir cezaevinde yatamaz diye 4 tane heyet raporumuz var. Adana'da, Kırıkkale'de, Tekirdağ'da, Edirne'de verilmiş heyet raporları var fakat sevkimiz Bolu'ya çıktı. Burada da nem oranı çok yüksek. Meteorolojiden de gerekli raporu istedik. Nemin de tedavi sürecinde etkisi var. Umarız yetkililer buna bir çözüm üretir.' diye konuştu.

Çakıcı'nın sağlık sorunları nedeniyle cezaevi değiştirme talebinde bulunmadığını da sözlerine ekleyen Sevinç, 'Alaattin Çakıcı'nın bu konu hakkında bir talebi yok. 'Benim için fark etmez. Her yerde nasıl yattıysam aynı şekilde yatarım' diyor.' dedi.

Alaattin Çakıcı, muayenesinin ardından cezaevi aracıyla tekrar Bolu F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.
Kaynak: AA