15 Temmuz Şehitleri İçin Rekor Denemesi

Eski milli yüzücü Sunaçoğlu, 15 Temmuz şehitleri için DidimBodrum arasındaki 52,1 kilometreyi rekor bir sürede yüzerek geçmek amacıyla kulaç atmaya başladı Sunaçoğlu: 'FETÖ'yü protesto etmek için bu yüzüşü yapacağım. Özellikle bu tarihe denk getirdim çünkü 26 Ağustos Büyük Taarruz'un başladığı gündür. Benim için anlam ve önemi büyüktür'

Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini sırasında şehit olan vatandaşlar için 52,1 kilometrelik Didim-Bodrum arasını yüzmek için kulaç atmaya başladı.

Altınkum iskelesinde, denize girmeden önce gazetecilere açıklamalarda bulunan Sunaçoğlu, kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür ederek kendisi için anlamlı bir etkinliğe imza atmak istediğini söyledi.

FETÖ'yü protesto etmek ve 15 Temmuz şehitlerini anmak için bu eylemi gerçekleştirdiğini dile getiren Sunaçoğlu, 'Özellikle bu tarihe denk getirdim çünkü 26 Ağustos Büyük Taarruz'un başladığı gündür. Benim için anlam ve önemi büyüktür. İlk defa denenecek bir parkurda yüzmeye çalışacağım.' dedi.

- Rekor kırmaya çalışacak

Sunaçoğlu, Didim ile Bodrum arasındaki 51,2 kilometrelik parkuru, dalgalar, akıntı ve şiddetli rüzgarla mücadele ederek geçmeye çalışacağını belirterek şunları söyledi:

'Ege Denizi yüzme açısında zor bir denizdir. Şiddetli rüzgar, akıntı ve dalga boyu 1 metreyi bulan bir denizde yüzeceğim. Yaklaşık 11 saat sürecek. Uzun mesafede Avustralyalı milli yüzücü Trent, Grimsey Manş Denizi'ni yüzmüştü. 32 Kilometreyi 6 saat 45 dakikada geçmişti. İlk 32 kilometreyi 6 saatin altında yüzmeye çalışacağım ve bu rekoru da kıracağım.'

Daha önce İçel ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki 78, İzmir ile Urla arasındaki 40, İçel ile Suriye kıyısı arasındaki 280 kilometrelik mesafeleri yüzerek geçtiğini anımsatan Sunaçoğlu, İstanbul ve Çanakkale boğazları ile İzmit Körfezi'ni de boydan boya yüzerek geçtiğini anımsattı.

İki teknenin eşlik edeceği Sunaçoğlu'na, vatandaşlar destek verdi.

Kaynak: AA