Vali Toprak FKA Toplantısına Katıldı

Vali Mustafa Toprak, Fırat Kalkınma Ajansı’nın (FKA) Elazığ’ da gerçekleştirilen Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı.

Vali Toprak FKA Toplantısına Katıldı
Fırat Kalkınma Ajansı Ağustos Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, kurul üyelerinin katılımlarıyla Elazığ’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Ajans Dönem Başkanı Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan ile ajans yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında kurulun gündemi hakkında bilgi veren Ajans Dönem Başkanı Bingöl Valisi Köşger, sözlerine başlarken Türkiye’de artan terör olaylarına değindi. Köşger, “Her şeyden önce ülkemizde 15 Temmuz’da yaşanan menfur saldırıyı bir kez daha ajans yönetim kurulu adına nefretle ve lanetle kınıyoruz. Yine aynı şekilde 15 Temmuz’dan bu yana ülkemizin içine çekilmeye çalışıldığı terör ortamını ve yaşanan terör hadiselerini de lanetliyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bir an önce bu terör belasından kurtulmasını diliyoruz. Biz illerimizin, bölgemizin daha kalkınmış, daha müreffeh hale getirmek için çalışıyoruz. Bugünkü toplantımızda 2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği, İmalat Sanayisinin Geliştirilmesi ve Sanayi Altyapıları başlıkları altında yapılan başvuruların değerlendirilmesi yapılacaktır. Bu değerlendirilmelerin yapılması ve bu başlıklar için ayrılan 16 milyon TL kaynağın başvurusu yapılan projelere dağıtılması ile ilgili görüşmeler yapılacaktır. Toplantıda Malatya’dan 52, Elazığ’dan 44, Bingöl’den 39 ve Tunceli’den 8 proje olmak üzere toplam 143 proje değerlendirilecek ve iller arasında adaletli bir kalkınmanın sağlanması için ajansımız üzerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaktır” şeklinde konuştu.

Vali Mustafa Toprak, Fırat Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulunun gündeminde yer alan maddelerin görüşülmesi sonrası tamamlanan toplantıdan ayrılarak geçtiğimiz günlerde bombalı araçla düzenlenen ve 3 polis memurunun şehit olduğu, 217 kişinin yaralandığı intihar saldırısının gerçekleştirildiği Elazığ İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret etti. Malatya İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal ile birlikte gerçekleştiği Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ziyaretinde Elazığ Emniyet Müdürü Doğan Cangül’e başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileten Toprak, Emniyet Müdürlüğü Anı Defterini imzaladı.
Kaynak: İHA