'Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Atları Avrupa'ya Gidiyor'

BM ödüllü Yunan ressam Nalbantis: 'Resmi, Türkiye Cumhuriyeti'nin lideri Mustafa Kemal Atatürk’ü düşünerek yaptım'.

Yunanistan'da yaşayan ressam Dimitris Nalbantis, dört boyutlu, 'Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün atları Avrupa’ya gidiyor' resmini tamamladı.

Birleşmiş Milletler (BM) ödüllü Nalbantis, Edirne Belediyesini ziyaretinde uzun süre üzerinde çalışma yaptığı dört boyutlu resmi ve çiçek tarlasının arkasında Selimiye Camisinin yer aldığı yağlı boya tabloyu Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'a armağan etti.

Nalbantis, ziyarette daha önce Yunanistan Edirne Konsolosluğu ve Edirne Belediyesinin işbirliğiyle Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluk ilişkilerini pekiştirmek adına 'Edirne’de Dört Mevsim' adlı resim sergisinin açılışını gerçekleştirdiklerini anlattı.

Dünyada dört boyutlu resmi 'ilk kez kendisinin yaptığını' ifade eden Nalbantis, 'Resmi Türkiye Cumhuriyeti’nin lideri Mustafa Kemal Atatürk'ü düşünerek yaptım. Çünkü Mustafa Kemal Atatürk’ün yönü batıydı. Resme sol taraftan bakıldığında Edirne Belediyesinin logosu ve gündüz giden atlar dikkat çekerken, resme sağ taraftan bakıldığında ise ay yıldız ile AB’nin logosunun yer aldığını görüyoruz.' dedi.

Nalbantis'in resimlerinin BM tarafından hatıra pulu olarak bastırıldığını belirten Başkan Gürkan ise ressamın eserlerinin dünyanın dört bir yanında sergilendiğini kaydetti.

Recep Gürkan, 'Nalbantis bir Edirne aşığı. Edirne’ye olan hayranlığı, Edirne’ye olan aşkını resimlerine yansıtmaya devam ediyor. 4 boyutlu resminde Edirne Belediyesinin logosuna yer vererek bizi gururlandırdı. Edirne Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısıdır. Edirne medeniyetler kentidir. Edirne, Cumhuriyetin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yoluna kendini adamış, insanlığın en kadim şehirlerinden biri. Tüm bunları resmeden sanatçı Nalbantis’e bir kez daha teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA