'PYD Ve DAEŞ Birbirini Besliyor'

ARAPDER Başkanı Kırboğa: 'DAEŞ ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD, birbirlerini büyüten ve besleyen iki örgüt' 'Kobani'nin büyük bölümü Kürtlerden oluşmasına karşın DAEŞ aylarca süren bir savaşa girişmiş ve dünyaya PYD'nin bir kahraman, bir kurtarıcı olarak ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Bunun yanında Kobani'de ısrarcı olan DAEŞ yüzde 90'ı Arap olan Tel Abyad'ı bir mermi sıkmadan PYD'ye bırakıp kaçmıştır. Bu örgütler fabrikasyon olduğu için tamamen birbirlerini tamamlamaktadırlar'

HALİL FİDAN - Araplar Yardımlaşma Derneği (ARAP-DER) Genel Başkanı Şükrü Kırboğa, DAEŞ ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin birbirlerini büyüten ve besleyen iki örgüt olduğunu söyledi.

Kırboğa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı'nın, yıllardır terör örgütü PKK üzerinden Kürt vatandaşlara büyük zararlar verdiğini, dini istismar eden FETÖ üzerinden de halkı yönlendirmeye çalıştığını belirtti.

FETÖ, PKK, PYD ve DAEŞ'in aynı amaca hizmet ettiğini dile getiren Kırboğa, DAEŞ ve PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin birbirlerini büyüten ve besleyen iki örgüt olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

'FETÖ, DAEŞ, PKK ve PYD bu denklem içerisinde kendisine yer bulan örgütlerdir. Genel olarak bu 4 örgütü icat eden kafa aynı. Yıllardır 'PKK hedefleri yok edildi' deyip üslerine dönen FETÖ üyeleriyle DAEŞ ile savaştığını söyleyen PYD aynıdır. Kobani'nin büyük bölümü Kürtlerden oluşmasına karşın DAEŞ aylarca süren bir savaşa girişmiş ve dünyaya PYD'nin bir kahraman, bir kurtarıcı olarak ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Bunun yanında Kobani'de ısrarcı olan DAEŞ yüzde 90'ı Arap olan Tel Abyad'ı bir mermi sıkmadan PYD'ye bırakıp kaçmıştır. Bu örgütler fabrikasyon olduğu için tamamen birbirlerini tamamlamaktadırlar.'

Kırboğa, DAEŞ'e yönelik yürütülen 'Fırat Kalkanı' operasyonunun çok yerinde bir hamle olduğunu söyledi.
Kaynak: AA