Pamukkale'de Rus Turist Beklentisi

Pamukkale Turizm Derneği Başkan Kaya: 'İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sonrası bu ülkeden turist ağırlamaya başladık, eylül ayından itibaren sayının artacağını düşünüyoruz'.

Pamukkale Turizm Derneği Başkanı Adem Kaya, Pamukkale'ye gelen Rus turist sayısının eylül ayından itibaren yeniden artışa geçmesini beklediklerini bildirdi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada termal suları ve bu suyun oluşturduğu görsel zenginlikle UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Pamukkale'nin bu yıl özellikle Almanya, Fransa, Belçika gibi Avrupa ülkeleri ile Çin, Güney Kore, Endonezya ve Japonya gibi Uzakdoğu ülkelerinden gelen ziyaretçileri ağırladığını dile getirdi.

Yabancı turist sayısındaki genel düşüşten Pamukkale'nin de etkilendiğini dile getiren Kaya, Rus uçağının düşürülmesi sonrası bu ülkeden gelen turist sayısının da düştüğünü ifade etti.

Rusya'nın bir kaç yıldır Almanya'yı geride bırakarak ören yerine en fazla turist gönderen ülke olduğuna işaret eden Kaya, 'İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesi sonrası bu ülkeden turist ağırlamaya başladık, eylül ayından itibaren sayının artacağını düşünüyoruz' dedi.

Bu yıl yerli turist ilgisinin dikkat çekici olduğuna işaret eden Kaya, şöyle konuştu:

'Elimizde ören yeri girişlerine ilişkin son veriler yok. Ancak bölgedeki otellerin doluluk oranları ve gözlemlerimiz sonucu yerli turist sayısında artış yakalandığını söyleyebiliriz. Tesislerin yerli turisti çekmek için yaptığı kampanyaların etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Yabancı turist sayısındaki gerilemeyi yerli turistle telafi ettiğimizi düşünüyoruz. Pamukkale'ye geçen yıl toplam 1 milyon 731 bin kişi gezmişti. Bu yıl da buna yakın bir rakam çıkmasını bekliyoruz. İyi bir tanıtım kampanyasıyla gelecek yıl rakamlarımızı artırmaya devam edebiliriz.'

Kaynak: AA