Özel Sporcular At Çiftliğinde

Tokat’ta özel sporcular hayatlarında ilk defa ata binmenin heyecanını yaşadı.

Özel Sporcular At Çiftliğinde
Tokat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde “Sporda Engelleri Aşıyoruz” sloganı çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü Ar-Ge birimi koordinesinde gerçekleştirilen etkinliğe İl Müdürü Cemil Çağlar, Spor Şube Müdürü Ömer Besler, özel sporcular ve aileleri katıldı.

İl Müdürlüğü olarak sportif kurslarla engelli çocukları topluma kazandırmak istediklerini ifade eden Çağlar, “Engellilerin tedavisinde alternatif yöntemlerden biri olarak kabul edilen biniciliğin, engelli bireyin kas gelişimini ve kaslarının güçlenmesini sağladığı gibi denge, beden ve ruh koordinasyonu da sağlıyor. Reflekslerin ve motor sindirim sisteminin gelişmesi, solunum ve kan dolaşımının artması, sindirim sistemi ve metabolizmanın hızlandırılması gibi fizyolojik faydalara sahip olduğu bilinen at terapisi, psikolojik olarak korkunun ve endişenin yerini güven ve saygıya bırakması, rahatlama ve mutlu olma gibi etkileri bulunuyor” dedi.

Bu tür etkinlikler sayesinde spor ile yaşam sevinci bulan engelli çocukların bu mutluluğu hem kendilerine hem ailelerine yansıdığını vurgulayan Çağlar, evden çıkmayan çok sayıda engelli çocukların olduğunu belirterek, “Özel sporcularımız at çiftliğinde sıcak, samimi ve neşeli bir ortamda hayatlarında ilk defa ata binmenin keyfini yaşadı. Uzman öğreticiler ve seyislerin yardımıyla kısa sürede korkularından kurtularak, doyasıya eğlenen özel çocuklarımızın yüzlerindeki mutluluk, tebessüm ile ailelerinin yüzlerindeki gurur görülmeye değerdi” diye konuştu.

Kaynak: İHA