Ödemiş'te 'MECLİS-2' Operasyonu

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Ödemiş yapılanmasına yönelik operasyonları doğrultusunda geçtiğimiz akşam ‘MECLİS-2’ operasyonunu gerçekleştirdi. Yapılan operasyonda 5 kişi daha gözaltına alındı. Bugüne kadar yapılan operasyonlarda ise 127 şahıs hakkında işlem yapıldı, 40 kişi tutuklandı.

Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütü Ödemiş yapılanmasına yönelik başarılı GÖLBAŞI operasyonları sonrası 18 Ağustos günü aynı örgütün kamu çalışanları kapsamında ‘MECLİS-1’ operasyonunu yapmıştı. Aralarında katip, psikolog ve infaz koruma memurlarının da olduğu 5 kişiyi yakalanarak gözaltına alınmış, şahıslar mahkemeye sevk edilmiş, katip H.D. tutuklanarak cezaevine sevk edilmişti. Diğer 4 şüpheli yurt dışı yasağı, adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı. Soruşturmayı derinleştiren Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü ‘MECLİS-2’ operasyonu kapsamında geçen çarşamba gecesi aynı örgüte mensup aralarında Ödemiş Adliyesi Yazı İşleri Müdürü A.Y. İnfaz Koruma Memuru İ.A., vaiz M.B., teknisyen E.D., şoför T.K.’nın da olduğu 6 şüpheli şahsa operasyon yaptı. Yapılan operasyonda 5 şahıs yakalanarak gözaltına alınırken bir şahsın yakalama çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi.

Arama yapıldı

Şahısların ev, iş yeri ve araçlarında yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel dokümanlara, dijital materyallere el konuldu. Ayrıca yapılan aralamalarda bir adet silah ve silaha ait 223 adet mermi ele geçirildi. 15 Temmuz’dan bu yana ‘GÖLBAŞI’ ve ‘MECLİS’ isimleri verilen operasyonlarda 127 şahıs hakkında işlem yapıldı. Bunlardan 40 şahısın tutuklandığı, 17 şahsın adli kontrol, yurt dışı yasağıyla serbest kaldığı öğrenildi. 8 şahsın ise serbest bırakıldığı, 37 şahsın halen sorgu-ifade ve gözaltı işlemleri de devam ediyor. 24 şahsın yakalama çalışmalarının da devam ettiği öğrenildi. Bunların yanı sıra aralarında okul, yurt, dernek ve benzeri 13 kurum hakkında da işlemler yapıldı.
Kaynak: İHA