Mimarlar Odası Cerablus'a girilmesine karşı çıktı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Cerablus’taki operasyonlarla ilgili "Türkiye savaş atmosferine sokulmamalıdır" dedi.

Mimarlar Odası Cerablus'a girilmesine karşı çıktı
Mimarlar Odası Cerablus'a girilmesine karşı çıktı
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin Cerablus'a girmesini eleştirerek 'İç işlere karışmayın' uyarısında bulundu.

'TÜRKİYE SURİYE'NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAMALI'
Koramaz, AK Parti hükümetinin Suriye'nin toprak bütünlüğünden yana olduğunu açıkladıktan sonra Suriye topraklarında operasyon düzenlediğini hatırlattı.

Ortadoğu genelinde emperyalizm ve AK Parti iktidarı tarafından ‘ılımlı' olarak lanse edilen tüm İslamcı güçlerin gerçekte IŞİD'in asker devşirdiği köktendinci kaynaklar olduğunu vurgulayan Koramaz, Türkiye'nin Suriye iç içlerine karışmaması gerektiğini bildirdi.

'ÜLKE SAVAŞ ATMOSFERİNE SOKULMAMALI'
İktidarın Suriye'nin toprak bütünlüğü konusunda samimi olup önce Türkiye'deki IŞİD hücrelerinin bitirilmesi gerektiğini de ifade eden Koramaz, 'Ülke savaş atmosferine sokulmamalıdır' dedi.

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik emperyalist müdahale üssü olmaktan çıkması gerektiğini belirten Koramaz, içerideki bütün şeriatçı-cihatçı güçlere karşı radikal bir tutum içine girilmesi gerektiğini kaydetti. Koramaz, 'Ülkede barış, bölgede barış. İvedi gereklilik budur. Emek ve demokrasi güçleri bu yönde birleşik çaba göstermelidir' dedi.