Malazgirt Zaferi'nin 945. Yıldönümü

Malazgirt Zaferi’nin 945. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Malazgirt Zaferi'nin 945. Yıldönümü
Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan Malazgirt Zaferi’nin bu yıl 945. yıldönümü kutlanıyor. İlçe genelindeki etkinlikler bu yıl 2 gün gerçekleşecek. Kenttin birçok noktası Türk bayrakları, Atatürk ve Alparslan posterleri ile süslendi. İlk etkinlik Malazgirt Avcılar Kulübü öncülüğünde eski askeri alay mekanında atış ve trap gösterisi ile başladı.

Etkinliğe trap ve atış dallarında Malazgirtli avcıların yanı sıra çevre il ve ilçelerden de gelen 130’a yakın avcı katıldı.

Gösteride ilk atışı ise Malazgirt Kaymakamı Soner Kırlı yaparak hedefi vurmayı başardı. Kaymakam Soner Kırlı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu yıl Malazgirt Zaferi’nin 945. yıldönümünü kutluyoruz. Çevre il ve ilçelerimizden avcılarımız burada. Bugün elemelerimiz olacak. Yarın da finallerimiz olacak. Resmi törenimizi de inşallah yarın gerçekleştireceğiz. Bütün halkımızı Malazgirt Zaferinin 945. yılı etkinliklerine davet ediyorum” dedi.

Avcılar, 70 metrelik mesafeden hedefleri vurmaya çalıştı. Atış gösterisinin ardından trap gösterisi gerçekleşti. Malazgirt Avcılar Kulübü Başkanı Fatih Yağcı, Malazgirt Kaymakamlığı desteğiyle halka böyle bir gösteri yaptıklarını söyledi.

Yağcı, “25-26 Ağustos etkinliklerimiz başladı.

Yaklaşık 140 atıcı katılıyor. Yarın da finalimiz olacak. Yarışmada ilk 3’e giren avcılarımıza av silahı ve çeşitli hediyeler vereceğiz. Etkinliklerimizin güzel geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Kutlamalar kapsamında Malazgirt Şehir Stadı’nda 1071 Malazgirt Spor Kulübü ile Bulanık Belediyesi takımlarının karşılaşması olurken, akşam saatlerinde ise yöresel yemek yarışması ve açık hava sinema gösterimi olacağı belirtildi.
Kaynak: İHA