KOSGEB, STSO Ve Üniversite Arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Siirt Üniversitesi (SİU) ve Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) arasında “Ar-Ge ve İnovasyon İşbirliği” protokolü imzalandı.

Siirt Üniversitesinde gerçekleşen protokolde konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, Araştırma/geliştirme (Ar-Ge) ve inovasyonu işbirliği ile teknolojik fikirlere sahip tekno-girişimcilerin desteklenmesine, ar-ge ve inovasyon proje sonuçlarının ticarileştirilmesi ve endüstriyel uygulamasına yönelik destek mekanizmalarının etkin kullanımını amaçladıklarını söyledi.

Rektör Erman, Siirt Üniversitesi, KOSGEB ve Siirt Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliğimizin artarak devam edeceğini vurguladı.

KOSGEB İl Müdürü Ömer Erkılıç, imzalanan protokol ile bilim ve teknolojiye dayalı yeni fikir ve buluşlara sahip KOBİ ve girişimcilerin geliştirilmesine, KOBİ’ler de AR-GE bilincinin yaygınlaştırılması ve kapasitenin artırılmasını amaçladıklarını söyledi.



Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nedim Kuzu ise, protokolün hayırlı olmasını diledi. Kuzu, "Üniversite kamu sanayi işbirliği artarak devam edecek. Bu işbirliği ile akademisyenlerimizi sanayi noktasına çekeceğiz. İlimizde oluşturacağımız çalışmalar ile işletmelerimize ve girişimcilerimize daha fazla desteklerden faydalanma imkanlarının sağlayacağız" dedi.

Kaynak: İHA