Kartepe Belediyesi Kültür Gezileri Safranbolu'da

Kartepe Belediyesi, kültür gezilerine hız kesmeden devam ediyor.

Kartepe Belediyesi Kültür Gezileri Safranbolu'da
Sosyal belediyecilik anlayışı ile faaliyetlerine aralıksız devam eden Kartepe Belediyesi, ilçe halkına tarihi ve kültürel değerleri yerinde görme imkânı sağlıyor. Kartepe Belediyesi, ‘Tarihe Dokun’ temasıyla düzenlediği kültür gezileriyle, toplumun farklı kesimlerinden vatandaşları ve sivil toplum kuruluşlarını ağırlıyor. Bu kapsamda Kartepe Belediyesi Kültür Gezileri, Safranbolu Gezisi ile devam etti. Safranbolu Kültür Turunun konukları bu kez Memur -Sen Konfederasyonuna bağlı Toç-Birsen Kocaeli Şubesi üyeleri oldu. Kültür Gezisi katılımcıları Safranboluda; Tarihi Hıdırlık Tepesi Namazgahı, 600 Yıllık Osmanlı Yörük Köyü, Sipahioğlu Konağı, Kasımoğlu Konağı, Tokatlı Kanyonu, Akçasu Kanyonu’nun kesiştiği bölgedeki 85 metre yüksekliğindeki Kristal Cam Terası, Bulak Mencilis Mağarası, Yemeniciler Arastası, Güneş Saati, Muvaakkithane, Köprülü Mehmet Paşa Cami, Demirciler ile Bakırcılar Çarşısı, Cinci Han ve Cinci Hamam’ı yerinde görme imkânı elde etti. Kültür gezisine katılan Toç-Birsen Başkanı Hülya Arslan ve sendika üyeleri, Safranbolu’ya hayran kaldıklarını belirterek, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’e bu güzel geziye imkanını sağladığı için teşekkür etti.

Kültür Gezilerinden bu güne kadar beş bin kişi yararlandı

Kartepe Belediyesi, 2016 Ağustos Ayı itibariyle; İstanbul, Bursa, Edirne, Çanakkale, Safranbolu, İznik şehirlerine kültür gezileri projesi kapsamında bugüne kadar 102 tur düzenledi.

5 bin Kartepe’li Türkiye’nin doğal ve tarihi zenginliklerini yerinde görme imkanı buldu.

Kartepe Belediyesi Tarihe Dokun” temasıyla düzenlenen kültür turları kapsamında çeşitli kentlere Kasım ayı sonuna kadar 100 den fazla kültür turu düzenleyerek, 10 bin Kartepeli’ye profesyonel rehberlik hizmeti ile tarihi ve kültürel güzellikleri yerinde görme imkânı sağlayacak.
Kaynak: İHA