Halep'e İnsani Yardımlar

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından Suriye'nin Halep kentindeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılıyor Derneğin Cilvegözü Sınır Koordinatörü Doğmuş:'Kuşatmanın kırıldığı günden bu yana Halep'e 400 ton un, 25 ton patates ve 4 bin 500 gıda kolisi gönderildi'.

Hayrat İnsani Yardım Derneği tarafından kuşatmanın kırıldığı günden bu yana Suriye'nin Halep kentindeki ihtiyaç sahiplerine 400 ton un, 25 ton patates ve 4 bin 500 gıda kolisi yardımında bulunulduğu bildirildi.

Derneğin Cilvegözü Sınır Koordinatörü Mehdi Doğmuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'e yardımların devam ettiğini söyledi.

Suriye'nin en önemli kentlerinden Halep'te çok ciddi gıda sıkıntısının yaşandığını anlatan Doğmuş, 'Dernek olarak Türkiye'deki tüm temsilciliklerimiz kardeşlerimizin sıkıntılarının giderilmesi için yoğun çalışmalar gerçekleştiriyorlar.' dedi.

Uzun süre kuşatma altında kalan Halep'te en büyük sorunun temel yaşam malzemeleri olduğunu vurgulayan Doğmuş, şöyle konuştu:

'Kuşatmanın kırılmasıyla Halepli ailelerin ihtiyaçları gidermek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Türkiye'nin farklı illerinden hazırlanan yardım tırlarını Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısından Halep'e uğurladık. Kuşatmanın kırıldığı günden bu yana Halep'e 400 ton un, 25 ton patates ve 4 bin 500 gıda kolisi gönderildi. Ara verilmeden Halep'e yardımlarımızı göndermeyi sürdüreceğiz.'

Kaynak: AA