GEKA Yönetimi Muğla'da Toplandı

Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Yönetim Kurulu toplantısı Muğla'nın Ula ilçesinde yapıldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığındaki toplantıya, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile illerin ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

Toplantıda dönem başkanının Muğla'ya geçmesi nedeniyle Muğla Valisi Amir Çiçek, bir önceki dönem başkanı Denizli Valisi Ahmet Altıparmak'a çiçek takdim etti.

Dönem Başkanı Muğla Valisi Amir Çiçek, açılışta yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da milli iradeye, demokrasiye, devletin stratejik kurumlarına ve ülkenin istikbaline karşı girişilen kalkışmayı şiddetle kınayarak söz konusu hain kalkışmanın hedefine ulaşamamasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Çiçek, saldırının püskürtülmesi esnasında hayatlarını ortaya koyarak şehit düşenlere rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Kalkınma ajanslarının kuruluşu ve görevlerini düzenleyen 5449 Sayılı Kanun gereğince, ajans yönetim kurulu başkanlığının il valililerince birer yıllık süreyle dönüşümlü olarak illerin alfabetik sırası takip edilerek yürütüldüğünü hatırlatan Çiçek, 'Bu nedenle Denizli Valimiz Ahmet Altıparmak’ın yürüttüğü GEKA Yönetim Kurulu Başkanlığı görevi 25 Temmuz itibariyle Muğla Valisi olarak tarafıma devredilmiştir. Bu vesileyle Denizli Valimize Ajansımıza bilgi ve birikimleriyle yaptığı değerli katkılardan dolayı teşekkür ve şükranlarımı sunarım.' dedi.

Toplantıda Ajansın son dönemde gerçekleştirdiği faaliyetleri gözden geçirirken aynı zamanda yapılması planlanan proje ve etkinliklerin görüşüleceğine işaret eden Çiçek, şöyle devam etti:

'Bu kapsamda 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında desteklediğimiz ve Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi tarafından yürütülen 'Melek Yatırımcılar Güney Ege'de' projesi ile bölgemizde ilk kez girişimci-yatırımcı buluşmalarını gerçekleştirmiştik. Etkinliğin ikinci aşaması olan Güney Ege Girişimci- Yatırımcı Buluşması organizasyonunu 30 Haziran'da Denizli'de düzenledik. Etkinlik kapsamında, 32 girişimci başvurusu alınmış bu başvurular arasından seçilen 8 girişimciye bölgemizin önde gelen sanayici ve iş adamlarına iş fikirlerini sunma imkanı verilmiştir.'

Çiçek, etkinliği önümüzdeki günlerde Aydın ve Muğla'da düzenleyerek bölgede yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini planladıklarını aktardı.

2016 yılı Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında şu ana kadar 23 proje başvuru alındığını bunlardan 5'inin önceki yönetim kurulu toplantılarında onaylanarak, projelerin uygulamalarına başlandığını anlatan Çiçek, şunları dile getirdi:

'Bu toplantımızda da Genel Sekreterlikçe sunulan yeni projeleri inceleyerek değerlendireceğiz. Tarım veya doğal kaynaklara dayalı ekonominin halen hakim olduğu, henüz ekonomisini birkaç sektöre bağımlı yapıdan kurtarıp çeşitlendirememiş ilçelerimizin mevcut durumlarını tespit ederek sosyo-ekonomik açından gelişmesine yönelik proje fikirleri oluşturulması amacıyla gerçekleştirdiğimiz ilçe analiz çalışmalarımıza Tavas'ta devam ettik. Bu kapsamda Tavas'ta ilçedeki paydaşlarla birlikte çalıştay gerçekleştirilmiş, çalışma sonucunda elde edilen veriler analiz edilerek ilçenin gelişme stratejileri oluşturulmuş ve örnek proje konularıyla eylem planları hazırlanmıştır. Söz konusu çalışma bölgemizdeki diğer ilçelerimizde de devam edecektir.'

Vali Çiçek, toplantıda, Güney Ege turizm tanıtım portalı, Güney Ege bölgesel turizm stratejisi hazırlanması, yurt içi ve yurt dışı fuarlar, yeni mali destek programları ile 2017 yılı çalışma programı ve bütçesinin de görüşüleceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA