FETÖ Darbe Girişimine İlişkin Soruşturma

Diyarbakır'da bin 308 kamu personeli hakkında idari işlem başlatıldı Soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 952 kişiden 431'i tutuklandı.

Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturmalar kapsamında bin 308 kamu personeli hakkında idari işlem başlatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine yuvalanmış FETÖ mensuplarının 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları ve halkın iradesine sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından, bu yapıya karşı adli ve idari soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Diyarbakır'da aralarında 2 vali yardımcısı, 4 kaymakam, 417 emniyet, 375 Milli Eğitim Müdürlüğü, 150 Dicle Üniversitesi personelinin yer aldığı bin 308 kişi hakkında idari işlem yapıldığı kaydedildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

'Kurumlarımızın yasa dışı yapılanmalardan arındırılması adına başlatılmış olan bu çalışmaların en hızlı şekilde tamamlanması için gerekli hassasiyet gösterilmektedir. Ayrıca aynı kapsamda bin 103 kişi hakkında adli işlemler başlatılmış olup, bunlardan 431 kişi tutuklanmış, 319 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 202 kişi ise serbest bırakılmıştır. Halen 151 kişinin gözaltı işlemi devam etmektedir.'
Kaynak: AA