Edirne Emniyeti'nden 'Arif Erdem' Açıklaması

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü, FETÖ’nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan Galatasaraylı eski Milli futbolcu Arif Erdem’in son durumu ile ilgili açıklama yaptı. Erdem’in, 34 gün önce İpsala Sınır Kapısı’ndan ailesi ile birlikte karayolu ile Yunanistan’a çıkış yaptığı bildirildi.

Edirne Emniyeti'nden 'Arif Erdem' Açıklaması
FETÖ soruşturması kapsamında hakkında gözaltı kararı çıkarılan Galatasaraylı eski futbolcu Arif Erdem’in İpsala Sınır Kapısı’ndan, Yunanistan’ın Kipi Sınır Kapısı’nı geçerek, Avrupa’ya kaçması ile ilgili ulusal medyada yer alana haberlerle ilgili olarak Edirne İl Emniyet Müdürlüğü yazılı açıklama yaptı.

Arif Erdem’in, 34 gün önce eşi ve çocukları ile birlikte özel aracıyla İpsala Sınır Kapısı’ndan akşam saatlerinde çıkış yaptığı belirtilen açıklamada, “25.08.2016 tarihli Milliyet Gazetesi’nde eski futbolcu Arif Erdem ‘İpsala’dan kaçtı’ şeklinde haberin görülmesi üzerine polnet giriş-çıkış sistemi üzerinden yapılan araştırmada adı geçen şahsın 34 gün önce 23.07.2016 günü saat 20.29 sıralarında 34 AGE 30 plakalı araç ile İpsala Kara Hudut Kapısı’ndan çıkış yaptığı tespit edilmiş, çıkış yapmış olduğu 23.07.2016 tarihinde tahdit kaydının ve pasaportunda zayi kaydının olmadığı ayrıca uyap-kihpi sisteminde aranma kaydı bulunmadığı, şahsın çıkış yapmasına engel bir durumun olmadığı anlaşılmıştır. Aracın içerisinde Arif Erdem ile birlikte eşi Gkıoulsoum Erdem (32), çocukları Azra Erdem (5) ve Mehmet Akif Erdem (10) olduğu tespit edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.
Kaynak: İHA