Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir Açıklaması

'(Konutta) Satış rakamlarının yeniden artı yönde seyretmesi için yeni bir faiz indiriminin yapılması gerektiği inancındayız'.

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konutta satış rakamlarının yeniden artı yönde seyretmesi için yeni bir faiz indirimi yapılması gerektiği inancında olduklarını bildirdi.

Demir, yaptığı yazılı açıklamada, dünya ekonomilerindeki dalgalanmalar ve gerçekleşen olumsuz olaylar nedeniyle tüm dünyada yatırımcıların çekimser pozisyonda kaldığı bir dönemin içerisinde bulunulduğunu, Türkiye'nin ise ekonomisindeki istikrarın bir neticesi olarak yatırımcının en çok güven duyduğu nadir ülkelerden biri olduğunu vurguladı.

15 Temmuz'daki darbe girişimiyle tüm yurdu saran terör olaylarının yarattığı tedirgin ortamın yatırımcıları bekleme pozisyonuna aldığını belirten Demir, şunları kaydetti:

'Ülkemize yapılan hain saldırının milletçe birbirimize kenetlenerek bastırılmasının ardından inşaat sektörü olarak oluşturduğumuz güç birliği ile başlattığımız düşük faiz ve uzun vadeli konut satış kampanyalarıyla birlikte sektörümüzün yeniden canlanacağı bir döneme giriyoruz. İnşaat sektörü, yaklaşık 300 iş kolunu etkileyen lokomotif bir sektör olduğu için konut satışları ekonomimizi doğrudan etkileyen en önemli ögelerden birini oluşturuyor. Bu nedenle gerek biz sektör temsilcilerine gerekse de finans sektörü temsilcilerine çok iş düşüyor. Bu kapsamda bankaların, ekonominin canlanması programı doğrultusunda sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla konut kredisi faizi oranlarında yaptığı indirimi yeterli görmüyoruz. Faizlerin 0,70 bandına indirilmesi halinde yatırımcıların yeniden harekete geçeceğine inanıyoruz. Satış rakamlarının yeniden artı yönde seyretmesi için yeni bir faiz indiriminin yapılması gerektiği inancındayız.'

Kaynak: AA