Çankaya Kurban Bayramı'na Hazır

Çankaya Belediyesi yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Mühye Köyü kurban kesim alanındaki hazırlıkları tamamladı. Alanı denetleyen Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, “Bu yıl da hem satıcıların hem alıcıların huzurlu bir bayram geçirmesi için çalışıyoruz” dedi.

Çankaya Kurban Bayramı'na Hazır
Çankaya Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, Mühye Köyü kurban satış ve kesim alanındaki hazırlıklarını tamamladı. Belediye, temizlikten ilaçlamaya, güvenlikten ulaşıma dek gerekli olan tüm ayrıntıları düzenledi.

Talep edilmesi halinde hayvanlara ultrason cihazı ile gebelik kontrolünün yapılacağı alana, belgesiz, küpesiz, iki yaşından küçük hayvanlar alınmayacak. Bayram sonrasına kadar her gün ilaçlamanın yapılacağı alanda, ambulans, ilaçlama, hayvan kontrol ve zabıta araçları hazır bulunacak.

Çankaya Belediyesi’nin bu yıl kurduğu silahlı yakalama timi de hayvanların kaçma olasılığının önüne geçecek. ‘Havalı Calaska’ sisteminin kurulu olduğu alanda, hayvan gübreleri ve seyyar tuvaletler her gün düzenli aralıklarla temizlenecek.

Alandaki hazırlıkları denetleyen Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç, satıcıların da alıcıların da huzurlu bir bayram geçirmesi için çalıştıklarını belirtti.

Çadırlara yerleşmeye başlayan hayvan satıcılarıyla da sohbet eden Sevinç, her türlü sağlık koşullarının yerine getirildiği alanda düzenli ilaçlamalarla hijyenik bir ortamın sağlanacağını vurguladı.
Kaynak: İHA