Bilecik'teki Metruk Binalar Tespit Ediliyor

Bilecik Belediyesi tarafından tehlike arz eden metruk binalarda düzenleme yapılacağı bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen çalışma ile kent merkezindeki metruk binaların durumlarının değerlendirildiği kaydedildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Ay ile İmar, Şehircilik Müdürü Enver Yıldız'ın, şehir merkezindeki metruk binalarda inceleme yaptığı ve yapılacak çalışmaları ele aldıkları belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:

'Kentin bazı bölgelerinde bulunan ve vatandaşlar tarafından şikayet konusu olan metruk binalara ilişkin bir çalışma yapılmıştır. Başta tehlike arz etmeleri, amacı dışında kullanımı ve görüntü kirliliğine neden olmaları olmak üzere birçok yönden olumsuz sonuçlara yol açan metruk binalara ilişkin yeni bir düzenleme yapılması kararı alınmıştır. Söz konusu kurumlar arasında gerçekleştirilen çalışma ile metruk binalar yerinde incelenerek, gerekli tespitler yapıldı.'

Yapılan incelemeler kapsamında tehlike arz eden ve yıkılması gereken yapıların yıkılmasına ilişkin bina sahiplerine gerekli bildirimlerde bulunulduğu ve verilen 30 günlük süre zarfında yıkımların yapılması yönünde bilgi verildiği aktarılan açıklamada, 'Yıkımların yapılmaması halinde söz konusu metruk binaların yıkımı, belediye tarafından yapılarak, bina sahiplerinden tahsil edileceği konusunda toplanan tebligatlar ile bilgilendirme yapıldı. Herhangi bir tehlike arz etmeyen yapıların da mal sahipleri tarafından gerekli tedbirlerin alınması noktasında uyarılar yapıldı.' ifadesinde bulunuldu.

Kaynak: AA