Beyoğlu'nda Bin Gence İş İmkanı

Beyoğlu İstihdam Merkezi, bin genci daha iş sahibi yapmak için harekete geçti. Yeni hayata geçirilen projeyle ilçede iş arayan vatandaşlara ortalama üç aylık bir kurs verilecek. Eğitim süresini başarıyla tamamlayan kursiyerler işe yerleştirilecek.

Beyoğlu Belediyesi bünyesinde işsizliğe çözüm bulmak amacıyla kurulan Beyoğlu İstihdam Merkezi (BEYİM), iş arayan vatandaşların umudu olmaya devam ediyor. Bugüne kadar binlerce kişiyi iş sahibi yapan Beyim, İş Kur ve Educhos işbirliğiyle hayata geçirdiği yeni bir projeyle ilçede iş arayan bin kişiyi daha iş sahibi yapacak. İş arayan vatandaşlar Proje kapsamında açılan kasa görevlisi, reyon görevlisi ve satış görevlisi alanlarından herhangi birine başvuru yapabilecek. Ortalama üç ay süren ücretsiz eğitim ve staj dönemini başarıyla tamamlayan kursiyerler işe yerleştirilecek.

Kursiyerlere Günlük Harçlık Verilecek

Ayrıca vatandaşlara kurs süresi boyunca Ücretsiz genel sağlık sigortası yapılacak ve günlük olarak da 20 TL. harçlık verilecek. Kurs süresinin sonunda başarılı olan kursiyerler sertifika almaya hak kazanacak. Daha sonra sertifikalarını alan yaklaşık bin kişi belirlenen alanlarda işe yerleştirilecek. Programa dahil olmak isteyen vatandaşlar www.beyogluistihdam.com üzerinden başvurularını yapabilecekler.
Kaynak: İHA