Balıkesir'de Zeytin Sineğiyle Mücadele

Zeytin sineğiyle mücadele kapsamında belirlenen 64 bin dekar zeytinlik alan uçakla 13 sorti yapılarak ilaçlandı.

Balıkesir'de, zeytin sineği popülasyonundaki artışın önüne geçmek için yapılan ilaçlama için Büyükşehir Belediyesi 3,5 milyon lira harcandı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, zeytin üreticisinin mağdur olmaması ve zeytin sineğiyle havadan mücadele yapılması için bu yıl ilaçlamaya 3,5 milyon lira bütçe ayırdı.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde Güney Marmara Zeytin Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Birliği, Balıkesir İl Tarım Müdürlüğü, Bandırma ve Erdek İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlükleri teknik personelinin zeytin sineği popülasyonundaki artış ve sayımlarda eşik değerinin üstünde olması nedeniyle 26 Ağustos'tan itibaren Bandırma, Erdek, Edincik, Paşalimanı Adası'ndaki tüm zeytinlik alanlarda ilaçlamalar yaptı.

Bölgede bulunan 64 bin dekar zeytinlik alan için 6 bin 400 litre ilaç kullanıldı. Zeytinlikler havadan uçak ile 13 sorti yapılarak tamamen ilaçlandı. Popülasyonun artması halinde ilaçlama çalışmaları hız kesmeden devam edecek.

Öte yandan, Edremit Körfezi'nde yer alan Burhaniye, Edremit, Havran, Gömeç ve Ayvalık Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlüğü teknik ekipleri tarafından sinek sayımına devam ediliyor.

Popülasyonun artması ve sayımların eşik değerinin üstünde olması halinde bu bölgede de ilaçlama çalışmalarına derhal başlanacak.
Kaynak: AA