Bakan Özlü'den Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Yapılan Saldırıya Kınama

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıyı kınayarak, “Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu çok yanlış bir harekettir. Kim yaptıysa, nasıl yaptıysa mutlaka ortaya çıkarılacak” dedi.

Bakan Özlü'den Kılıçdaroğlu'nun Konvoyuna Yapılan Saldırıya Kınama
Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Manisa’ya gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Bakan Özlü’ye ziyaretinde, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Recai Berber, Uğur Aydemir ve AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan eşlik etti. Bakan Özlü’yü OSB idari binası önünde Manisa OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Mustafa Sarıgözoğlu, sanayici ve iş adamları karşıladı. Toplantı salonunda sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelen Bakan Özlü, konuşmasına başlamadan önce Artvin’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Bakan Özlü, “Bugün Artvin civarında ana muhalefet partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na saldırı yapıldığı haberini aldık. Bu saldırıyı kınıyoruz. Bu çok yanlış bir harekettir. Kim, nasıl yaptıysa mutlaka ortaya çıkarılacak” dedi.

Sanayici ve iş adamlarını yüksek teknoloji ürünlerine yatırım yapmaya çağırdı

İhracat içerisinde yüksek teknoloji ürünlerinin oranının biraz düşük olduğunu belirten Bakan Özlü, sanayici ve iş adamlarına bu yönde yatırım yapma çağrısında bulundu. Özlü, “İhracatımızın içerisinde yüksek teknolojili ürünleri oranı biraz düşük. Amacımız bunun yüzde 20’ler seviyesine çıkmasıdır. 65. Hükümetimiz icraatçı ve reformist bir hükümet olarak kuruldu. Başbakanımız sürekli yatırımcıların önüne turkuaz halı sereceğiz şeklinde ifade ediyor. Bunun anlamı yatırım ortamının iyileştirilmesi, sanayicimizin önündeki yatırım engellerin kaldırılması ve tek teşvik edilmesidir. Biliyorsunuz son zamanlarda çok kanun çıkardık. Özellikle yatırımcıların önünün açılmasına yönelik. Şimdi bunlarla ilgili uygulama usul ve esasları çıkarılacak. Başbakanımızın tanımıyla artık konfeksiyoncu değil, terzi usulü çalışacağız. Yani bir projeniz var. Bir fikriniz var. Bunu bakanlıklara anlatacaksınız. Müzakere edilip, görüşülüp, uzlaşıp el sıkışıp bunu destekleyeceğiz. Yeni çıkarttığımız yasalarda devlet bu tür büyük projelerinize yüzde 49’a kadar belirli bir süreci ortak da olabilecek. Bunun anlamı riski paylaşmaktır. Bunda da biliyorsunuz devlet kalıcı olmayacak. Belli bir süre sonra çıkacak. Ya bunu borsaya bırakacağız, ya da diğer yatırımcı ortak alacak. O bakımdan özellikle orta, yüksek ve yüksek teknolojili ürünlerin geliştirilmesi önceliklerimiz arasındadır. Bakın hep katma değeri yüksek ürünler diyoruz. Katma değeri yüksek demek aslında ileri teknoloji demek. O bakımdan sizlerden yüksek teknolojili ürünlere yatırım yapmanızı, yatırım yapmak için girişimde bulunmanızı bekliyoruz.”diye konuştu.

Vestel, insansız hava aracı konusunda başarılı

Manisa OSB ziyareti öncesi Vestel City’e yaptığı ziyaretle ilgili soruyu yanıtlayan Bakan Özlü, “Vestel’in çok başarılı ürünleri var. İnsansız hava aracı konusunda çalıştılar. Yine gemi entegre atış silah sistemlerinde başarılı bir hizmet görev yaptılar. Aşağı yukarı 8 fırkateynde kullanılan konsollar Vestel üretimidir. Yine insansız hava aracı konusunda başarılılar. Şu an uçaklar uçuyor, kullanılıyor. Tabi savunma sanayi daha dar ve ileri teknolojili bir sektör. Orada da başarılılar” dedi.

Kaynak: İHA