Artvin'deki saldırıdan acı haber: Şehidimiz var

Artvin'in Şavşat ilçesinden Ardanuç ilçesine gitmekte olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yönelik roketli saldırı hazırlığında olan terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan silahlı çatışma 1 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Artvin'deki saldırıdan acı haber: Şehidimiz var
Artvin'deki saldırıdan acı haber: Şehidimiz var
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kars ziyareti sonrası Artvin'in Şavşat ilçesini ziyaret etti. Şavşat ziyareti sonrasında Ardanuç ilçesine hareket eden Kılıçdaroğlu'nun konvoyu Yanıklı mevkiinde güvenlik gerekçesiyle özel harekat polisleri tarafından durduruldu. Yolda barikat tespit edilmesi üzerine bölge ateş altına alındı. Ardından çatışma çıktı.

İlçenin Yanıklı mevkiinde meydana gelen olayda konvoyun önünde giden askeri aracı kullanan ve ilk ateşte başından ağır yaralanan jandarma erinin şehit olduğu, biri astsubay 2 askerin de yaralandığı öğrenildi.
Saldırı sonrası zırhlı araçla bölgeden çıkartılan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise Şavşat Kaymakamlığı binasına gelirken, daha sonra askeri bir helikopterle bölgeden ayrılacağı öğrenildi.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekilerin sağlık durumlarının iyi olduğu, bölgeden uzaklaştırıldıkları öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKAN BİLGİ ALDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu konvoya yapılan saldırı ile ilgili Artvin Valisi Muhterem İnce ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan bilgi aldı.