Annesine Ev Almak İçin Asker Olmuş

- Diyarbakır’ın Lice ilçesinde PKK’lı teröristlerin saldırısı sonrasında şehit düşen Uzman Çavuş Mustafa Eser, memleketi İzmir’de son yolculuğuna uğurlandı.

Annesine Ev Almak İçin Asker Olmuş
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarının silahlı saldırısında şehit olan Uzman Çavuş Mustafa Eser’in (23) Türk bayrağına sarılı naaşı, İzmir Torbalı Hacı Mümin Mesci Camiine getirildi.

Şehidin annesi Türkan Alka, babası Mustafa Eser ve kardeşleri uzun süre gözyaşı döktü. İzmir Valisi Erol Ayyıldız’ın yanı sıra, İzmir İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir Milletvekilleri Musa Çam ve Tacettin Bayır da katıldı.

Şehit Uzman Çavuş Mustafa Eser’in cenazesi, İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun kıldırdığı namazının ardından helallik alınarak top arabasına konuldu. Şehitlerini bağrına basan Torbalı halkı, ellerindeki Türk bayraklarıyla caddeyi doldururken, Eser’i de son yolculuğuna “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarıyla uğurladı.

Annesine ev almak istiyormuş

23 yaşındaki şehit Mustafa Eser’in yaklaşık 1 yıl önce askerlik görevini tamamladıktan sonra Uzman çavuş olarak göreve başladığı ve aldığı maaşla kirada oturan annesi ile 3 kız kardeşine baktığı ifade edildi. Kirada oturan annesine bir ev satın almak isteyen Eser’in para biriktirebilmek için uzman çavuş olduğu ve doğuda görev yapmayı tercih ettiği belirtildi.

Kaynak: İHA