ABD, Dünya Bankası Başkanı Kim'i İkinci Kez Aday Gösterdi

ABD hükümeti, ilk 5 yıllık görev süresi Temmuz 2017'de dolacak Kim'i, ikinci başkanlık dönemi için aday gösterdi.

ABD hükümeti, Dünya Bankası Grubu Başkanı Jim Yong Kim'i, ikinci başkanlık dönemi için aday gösterdi.

ABD Hazine Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, ilk 5 yıllık görev süresi Temmuz 2017'de dolacak Kim'in ikinci kez başkan adayı seçildiği bildirildi.

Açıklamada, ABD Hazine Bakanı Jacon Lew'in şu ifadelerine yer verildi:

'Kim ilk başkanlık dönemini Dünya Bankası'nın fakirliğin sona erdirilmesinden, iklim değişikliğiyle mücadeleye kadar günümüzün en önemli küresel zorluklarıyla yaratıcı yollar kullanarak etkili şekilde ele almasına adadı.

Kim ayrıca Ebola salgını ve mülteci krizi gibi büyük sorunlarla başarıyla karşılık verilmesi ile Dünya Bankası'nın ihtiyaç duyduğu reformlara liderlik etti. Başkan Kim'in yeniden seçilmesi, Dünya Bankası'nın bu önemli girişimlere ve reformlara devam etmesini sağlayacaktır.'

Güney Kore doğumlu Kim, başta AIDS ve verem gibi hastalıklar olmak üzere küresel sağlık ve gelişim alanındaki çalışmalarıyla tanınıyor.

Ailesiyle birlikte mülteci olarak geldiği ABD'de Harvard Üniversitesi'nde tıp eğitimi alan Kim, Dünya Bankası Grubu Başkanı olmadan önce küresel sağlık örgütü Partners in Health'in kuruculuğunu ve Dünya Sağlık Örgütü'nün HIV/AIDS bölümünün direktörlüğünü üstlenmişti.

Dünya Bankası Yönetim Kurulu, hafta başında başkan adaylarını kabul etmeye başlayacağını duyurmuştu.

Kaynak: AA