Vali Çakacak, Sorgun Barajı İnşaat Alanında İncelemelerde Bulundu

İçel Valisi Özdemir Çakacak, Erdemli ilçesi Sorgun Mahallesi sınırları içerisinde yapımı devam eden Sorgun Barajı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Vali Çakacak, Sorgun Barajı İnşaat Alanında İncelemelerde Bulundu
Vali Çakacak’a incelemeler esnasında Kaymakam Osman Taştan’ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Hüseyin Kanat, Devlet Su İşleri (DSİ) Adana 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın, DSİ İçel 67. Şube Müdürlüğü yetkilileri, Sorgun Mahallesi Muhtarı Hüseyin Yıldız ve yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Baraj inşaatında devam eden çalışmalar ile ilgili bilgi alan ve DSİ 6. Bölge Müdürü Mevlüt Aydın tarafından gerçekleştirilen sunumu izleyen Vali Çakacak ve beraberindekiler, sunumun ardından inşaat alanında incelemelerde bulundu.

15 Şubat 2014 tarihinde temeli atılan ve bitiş tarihi 27 Haziran 2018 olarak belirlenen Sorgun Barajı, 90 milyon TL’lik maliyetinin karşılığında milli ekonomiye yıllık yaklaşık 60 milyon TL civarında katkı sağlayacak. Toplam 150 personelin 7 gün 24 saat esasına dayalı olarak çalıştığı ve yaklaşık yüzde 61’lik kısmı bitirilen Sorgun Barajında diğer ünitelerin tamamlanmasının ardından, 268 kilometre karelik alanda 53 milyon metreküp su toplanacak. Toplanan su hem çevredeki 10 köyün tarım arazilerinin sulanmasında hem de enerji üretiminde kullanılacak ve yılda 37 milyon kilovat saat enerji üretilecek.
Kaynak: İHA