Tayland'da Şiddetk Olayları

Patani bölgesinde 20 dakika arayla gerçekleşen iki patlama nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.

Tayland'ın güneyindeki Patani bölgesinde 20 dakika arayla yaşanan bombalı saldırılarda bir kişinin öldüğü, 29 kişinin yaralandığı bildirildi.

Bangkok Post'ta yer verilen habere göre, Patani kent merkezindeki bir eğlence merkezinin parkında yerel saatle 22.40 ve 23.00'te patlamalar oldu.

Bölgede iki araçla gerçekleştirilen saldırılarda, 29 güvenlik görevlisi ile yoldan geçen bir kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri hayatını kaybetti.

Malay Müslümanlarının ağırlıkta olduğu Tayland'ın güneyinde özellikle Patani, Narathiwa ve Yala eyaletlerinde 2004 yılından bu yana şiddet olayları yaşanıyor. Ülkede son 16 yıldaki olaylarda yaklaşık 6 bin 500 kişi hayatını kaybetti, 11 bin 500 kişi yaralandı.

Tayland merkezi hükümeti ile Patanilileri temsil eden Mara Patani arasında 2013 yılında başlayan barış görüşmelerine 2014'teki darbe girişiminin ardından ara verilmişti. Başbakan Prayut hükümeti, barış görüşmelerine yeniden başlanacağını ilan etmişti.

Ülkenin güneyinde özellikle turistlerin yoğun olarak bulunduğu bölgelerde 11-12 Ağustos'ta patlamalar yaşanmıştı. Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Prawit Wongsuwan, patlamaların Patani ile ilgisi olmadığını belirtmiş ve barış görüşmelerine başlanacağını duyurmuştu.
Kaynak: AA