Tabip Odasından Uyuşturucuya Karşı Koordineli Çalışma Çağrısı

Edirne Tabip Odası Başkanı ve Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, sentetik ve kimyasal uyuşturuculara karşı tüm kurumların koordineli şekilde mücadele etmesi gerektiğini belirtti.

Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, uyuşturucu madde kullanımının küçük yaşlara kadar düştüğünü ifade etti.

Tanrıkulu, Tabip Odası olarak Edirne'de yaşayan insanların en iyi sağlık hizmeti alması için düzenli şekilde çalışmalar yürüttüklerini dile getirerek, özellikle bu yönde psikolojik çalışmalar yapılması gerektiğini kaydetti.

Uyuşturucuyla mücadele konusunda tüm kurumların koordineli çalışması gerektiğini anlatan Tanrıkulu, 'Artık bu maddelere uyuşturucu değil, öldürücü madde diyorum. Yani uyuşturucu olunca hafifletiyoruz gibi oluyor. Bu maddeler hem kentimizin bir sınır şehri olmasıyla, hem de çok kolay ulaşılabilir hale gelmesi nedeniyle ciddi sıkıntılar ortaya çıkarıyor. Sorunlarımız büyük. Şu an Edirne özelinde yapılması gereken, okullar açılmadan topyekun bir mücadele içine girip çocuklarımızı, gençlerimizi bu sentetik uyuşturucu illetinden kurtarmamız gerekiyor. Edirne Devlet Hastanesi ve Tıp Fakültesi bu konularda iyi çalışıyor. Valilik çatısı altında bu maddelerle mücadele ediliyor ancak bu daha da artmalı.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA