Şehitlerin İsimleri Niğde'deki Okullarda Yaşatılıyor

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, şehitlerin isimlerinin Niğde’de okullarda yaşadığını belirterek;’’ İlimizden Vatan uğrunda şehit düşen diğer kahramanlarımızın da isimlerini ebediyete kadar yaşatmak amacıyla 10 okulumuza daha şehitlerimizin isimleri verildi’’ dedi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Peynircioğlu:’’İlimiz Bor İlçesi Çukurkuyu Kasabası nüfusuna kayıtlı Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir’in isminin yaşatılması ve ailesinin isteğinin yerine getirilmesi amacıyla Şehidimiz Ömer Halisdemir’in de öğrenim gördüğü Çukurkuyu Fatih Ortaokulunun ismi Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu, Bor Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ismi de Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak geçtiğimiz günlerde değiştirilmişti. İlimizden Vatan uğrunda şehit düşen diğer kahramanlarımızın da isimlerini ebediyete kadar yaşatmak amacıyla 10 okulumuza daha şehitlerimizin isimleri verildi’’ dedi.

Şehitlerin İsimleri Niğde'deki Okullarda Yaşatılıyor
Peynircioğlu; “Gelecek nesillerimizin Vatanını ve Milletini seven, gerektiğinde gözünü kırpmadan vatan ve maneviyat uğrunda şehadete yürüyecek kahramanlar olarak yetişmesini sağlamak ve Şehitlerimizin hatırasını yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.

15 Temmuzda Milletimizin gösterdiği birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunun devam etmesi, Devletimizin bekasına karşı bütün şer odaklarıyla hep birlikte mücadele ederek her metrekaresi Şehit kanlarıyla sulanmış bu topraklarda Şanlı Bayrağımızın ebediyete kadar dalgalanması için yılmadan çalışacağız.” dedi.

Kaynak: İHA