Rusya'da Ukrayna Savunma Bakanı Hakkında Soruşturma

Rusya Soruşturma Komitesi, aralarında Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak'ın da bulunduğu üst düzey Ukraynalı askeri yetkililer hakkında soruşturma başlattı.

Rusya Federasyonu Soruşturma Komitesi, aralarında Ukrayna Savunma Bakanı Stepan Poltorak'ın da bulunduğu üst düzey Ukraynalı askeri yetkililer hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, Savunma Bakanı Stepan Poltorak, Genelkurmay Başkanı Viktor Mujenko, Kara Kuvvetleri Komutanı Sergey Popko ve Ulusal Muhafız Birliği Komutanı Yuri Allerov hakkında yargı süreci başlatıldığı bildirildi.

Komiteye göre Ukraynalı askeri yetkililer, Minsk Anlaşması'nı ihlal etmek, Ukrayna'nın doğusunda tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Lugansk bölgesindeki sivil yerleşim birimlerine ateş etme emri vermekle suçlanıyor.

Açıklamada, Ukrayna ordusunun son günlerde gerçekleştirdiği top atışları sonucu 7 sivilin hayatını kaybettiği, 7'si çocuk 74 sivilin de yaralandığı öne sürüldü.

Geçen günlerde de Ukrayna Başsavcılığı, aralarında Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve generallerin de bulunduğu 17 kişi hakkında soruşturma başlatmıştı.
Kaynak: AA