Pamukkale'de 20 Mahalleye Daha Mobese Kuruluyor

Pamukkale Belediyesi, ilçede suç oranlarının azalması ve güvenliği sağlamak amacıyla 20 mahalleye yüz tanıyan mobese kamera sistemi kuracak.

Pamukkale'de 20 Mahalleye Daha Mobese Kuruluyor
ilçede suç ile mücadele ve güvenliğin sağlanması için 40 mahallede mobese kamera kuran Pamukkale Belediyesi, 20 mahalleye daha kamera sisteminin kurulması için protokol imzaladı. Kurulacak mobesa kameralar, yüz tanıma, plaka okuma özelliğine sahip olacak.

331 bin nüfus ve 68 mahalleye sahip ilçede, mobese kameraların suç ve suçla mücadelede önemli katkılar sunması bekleniyor.

Protokol imza törenine Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal ve Denizli İl Jandarma Komutanı Cengiz Yıldız katıldı.

2016 yılında 68 mahallede mobese kamera sistemi kurumunun tamamlanacağını belirten Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, toplam yatırımın ise 4 milyon lira olacağını söyledi.

Bugüne kadar Emniyet Müdürlüğü bölgesinde 22, Jandarma Bölgesinde ise 18 mahalle olmak üzere toplamda 40 mahalleye 2 milyon liralık yatırımla mobese sistemi kuruldu. Geride kalan jandarma bölgesinde 8 mahalle için proje çalışmalarına devam ederken Pamukkale Belediyesi, Emniyet bölgesinde ise 20 mahallede mobese kurulum çalışmalarına Denizli Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü ile imzaladığı protokolle başladı.

Kaynak: İHA