Cerablus ilçe merkezi ÖSO'nun kontrolüne geçti

Suriye'nin Türkiye sınırında DAEŞ kontrolündeki Cerablus ilçe merkezi Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti.

Cerablus ilçe merkezi ÖSO'nun kontrolüne geçti
Cerablus ilçe merkezi ÖSO'nun kontrolüne geçti
Türkiye Silahlı Kuvvetleri, Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ’tan temizlenmesi amacıyla askeri hareket başlattı. Saat 04.00 sıralarında başlayan ve "Fırat Kalkanı" adı verilen harekatta önce fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla DAEŞ hedeflerine yoğun topçu atışı gerçekleştirildi.

ilerleyen saatlerde ise tanklar sınırı geçerek Suriye topraklarına girdi. Havadan da Türk savaş uçakları terör unsurlarını bombaladı. Koalisyon hava kuvvetlerini de destek verdiği harekatta önceden belirlenen DAEŞ hedeflerinin başarıyla etkisiz hale getirildiği kaydedildi. DAEŞ çok noktada geri çekilirken, köyleri ele geçiren Özgür Suriye Ordusu rotasını Cerablus’a çevirdi. Akşam saatlerinde Özgür Suriye Ordusu’nun Cerablus’ta kontrolü sağladığı ifade edildi. Askerler, DAEŞ militanlarının kaçarken bölgede patlayıcı tuzaklamış olabileceği ihtimali üzerine stratejik noktaları kontrol etti.

Bugün koalisyon güçleri ile görüşmemizi yaptık ve kararımız verdik. Cerablus’a ÖSO ile girdik. Şuan itibari ile Cerablus tamamen geri alınmış durumda. DAEŞ Cerablus’u terk etmek zorunda kalmış durumda. İster DAEŞ, İster PKK ister DHKP-C bunların hepsi bizim için teröristtir)

CERABLUS ÖSO'NUN KONTROLÜNDE

Suriye'nin Türkiye sınırında DAEŞ kontrolündeki Cerablus ilçe merkezi Özgür Suriye Ordusu'nun kontrolüne geçti. Harekat sırasında Türk Silahlı Kuvvetleri'nde can kaybı olmazken, çatışmalarda 1 ÖSO mensubu öldü.






Fırat nehrinin doğu yakası PYD'nin kontrolünde

İlçe merkezinin kuzeyinde Türkiye sınırında TSK'nın yığınak yapmış olması ve doğuda Fırat nehrinin doğal engel oluşturması nedeniyle örgüt kuşatma altına girmiş oldu. Fırat nehrinin doğu yakası da PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin kontrolünde.

İlçe merkezine batı yönünden girmeye başlayan ÖSO, bir okul, fırın, su kulesi ile DAEŞ'in komuta merkezi olarak kullandığı bazı noktaları ele geçirdi.

ÖSO unsurlarıyla DAEŞ militanları arasındaki çatışmalar devam ederken, örgüt hedefleri sınırdan topçu atışlarıyla ve havadan vuruluyor. Cerablus bölgesine yönelik başlatılan harekatla Türkiye'nin hudut güvenliğinin sağlanması, DAEŞ ile mücadele kapsamında Koalisyon güçlerine destek verilmesi ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması amaçlanıyor.
Kaynak: AA