Nijerya Yolsuzluğa Karşı ABD'den Destek İstedi

Nijerya'da yolsuzlukla mücadele eden gruplar, yurt dışına kaçırılan haksız kazançların ülkeye geri getirilmesi için ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'den destek istedi.

Kerry, Nijerya ziyareti kapsamında başkent Abuja'da, Sosyo-Ekonomik Haklar ve Sorumluluk Projesi (Socio-Economic Rights and Accountability Project) Direktörü Adetokunbo Mumuni ve diğer yolsuzluk karşıtı aktivistlerle bir araya geldi.

Ülkedeki yolsuzlukların ele alındığı görüşmede konuşan Mumuni, yolsuzluk gibi yasa dışı yollarla kazanç sağlayanların elde ettikleri bu paraları ABD, İngiltere, İsviçre ve bazı Avrupa ülkelerindeki çeşitli bankalara yatırdıklarını belirtti.

Nijerya'daki kanunların işlevsiz olduğunu ifade eden Mumuni, 'Davalar, bozuk adalet sisteminden dolayı gecikiyor.' dedi.

Kerry ise durumun karmaşık ve uzun bir süreç olduğuna dikkati çekerek, ABD'li avukatların bu iddialarla ilgilendiklerini ifade etti.

Devlet Başkanı Muhammed Buhari 2015 yılındaki devlet başkanı yarışında seçmene, yolsuzlukla mücadele sözü vermişti. Yolsuzluk yaptıkları belirlenen çok sayıda devlet görevlisi, Buhari'nin iktidara gelmesinin ardından tutuklandı.

Kaynak: AA