Mısır Hapishanelerindeki Tutuklular

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi: 'İnsan hakları ölçütlerine dayalı olarak aralarında gazeteciler, göstericiler ve özel durumu olanlar dahil 300 kişinin bir kaç gün içinde affedilmesi kararlaştırıldı'.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, aralarında gazeteciler ve gösterilere katılan gençlerin de olduğu tutuklu 300 kişinin serbest bırakılması için liste hazırlandığını söyledi.

Sisi, Mısır’ın resmi gazeteleri Ahbar, Ahram ve Cumhuriyye genel yayın yönetmenleriyle yaptığı söyleşide, 'Hüküm giymiş kimse yok ancak soruşturma kapsamında tutuklu bulunanlar var. İnsan hakları ölçütlerine dayalı olarak aralarında gazeteciler, göstericiler ve özel durumu olanlar dahil 300 kişinin birkaç gün içinde affedilmesi kararlaştırıldı.' dedi.

Cumhurbaşkanı Sisi, Ahbar gazetesinin internet sitesinde dün yayınlanan söyleşinin 3’üncü bölümünde de 2018’de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimine katılabileceğini belirterek, Mısırlıların iradesine karşı sessiz kalamayacağını dile getirmişti.

Daha önce yayınlanan bölümde Sisi, Başbakan Binali Yıldırım’ın 'Mısır ile ilişkileri geliştirmek istediklerine' ilişkin sözleriyle ilgili soru üzerine, “Mısırlılar ve Türkler arasında düşmanlığı gerektirecek bir durum bulunmuyor. Biz, Mısır politikalarını gözden geçirmesi için Türkiye yöneticilerine gereken zamanı tanıyoruz.' ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA