Milletvekillerinden Bakan Arslan'a Ziyaret

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Kastamonu Milletvekilleri Hakkı Köylü ve Murat Demir ile birlikte Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ı ziyaret ederek, Bartın ile Kastamonu’yu ilgilendiren karayolu yatırımlarını görüştü.

Milletvekillerinden Bakan Arslan'a Ziyaret
Tunç ve Köylü ve Demir, Bakan Arslan ile Bartın-Kurucaşile-Cide karayolunun yapım çalışmaları ve geçen hafta sel afetinden hasar gören yolların ve yıkılan köprülerin yapılması ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

“Viyadük tamamlanmak üzere “

Ulaştırma Bakanına yaptıkları ziyaretin ardından açıklama yapan Milletvekili Tunç, Bartın-Kurucaşile karayolunun, Bartın’dan Avara (Kalaycı) köyüne kadar 25 kilometresinin Çakraz tünelleri ile birlikte bölünmüş yol olarak tamamlandığını, Avara’dan Meydan köyüne kadar olan bölümde Cumayanı tünellerinin yapımının tamamlandığını, Dizlermezeci viyadüklerinin tamamlanmak üzere olduğunu ve Dizlermezeci’den Meydan köyüne kadar olan tünellerin de yapımına başlandığını belirtti.

Tunç “Cide-Kurucaşile karayolunun uygulama projelerinin yapılmakta olduğunu, proje çalışmaların ardından bu bölümde de yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini tüm bu konuları ve Bartın’daki diğer karayolu çalışmaları ile ilgili olarak Sayın Bakanımıza taleplerimizi ilettik” dedi.

AK Parti iktidarında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Bartın’da gerçekleştirmiş olduğu yatırım tutarının 814 milyon lira olduğunu, devam eden yatırım tutarının ise 1 milyar lirayı aştığını belirten Milletvekili Tunç; “Bu dev yatırımlar nedeniyle Sayın Başbakanımıza ve Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA