Milas'ta Sivrisinek Kabusu

Milas’ta vektörle mücadelenin etkin yapılamaması nedeniyle vatandaşlar, sivrisinek yoğunluğundan şikâyetçi oldu.

Milas’ta yapılan sivrisineklere karşı mücadeleyi yeterli bulmayan vatandaşlar, geceleri yoğunlaşan vektörlerden şikâyetçi. Sivrisineklerden uyuyamadıklarını dile getiren vatandaşlar, birçok mahallede kâbus olan vektör istilasının bir an önce önüne geçilmesini istiyor.

İsmetpaşa Mahallesi 9. Sünnetçikuyu sokağında yaşayan bir vatandaş, ilaçlama ekiplerinin üst sokaklara gelmediğinden yakınarak şunları kaydetti, “Bizim burada sivrisinek çok oluyor. Bize kâbus olan sineklerden dışarıya çıkamıyoruz. İlaçlama ekipleri, İsmetpaşa Mahallesi ve diğer mahallelerin üst kesimindeki sokaklarına ilaçlama yapmak için gelmiyorlar. Bizim sokaklara uğramadan, es geçiyorlar. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz.”

Vektörlerle mücadele çalışmalarının Milas’ta yeterli olmadığını savunan vatandaşlar, sineklerin birçok hastalığı da beraberinde taşıdığı için endişelendiklerimi dile getirerek, gün boyu sıcak havada çalıştıklarını akşam eve gidince ise dinlenip ertesi güne hazırlanmaya çalışırken sivrisineklerin gazabına uğradıklarını ifade etti.

Yürütülen çalışmaların Milas’ın her mahallesinde yürütülmemesinden şikâyetçi olan bazı vatandaşlar, ilaçlamaların daha sık ve düzenli şekilde yapılmasını yetkililerden istedi.
Kaynak: İHA