Körfezde Yaşam' Sergisi İlgi Topladı

Ressam ve Şair Hatun Kuşçu’nun ‘Körfezde Yaşam’ isimli kişisel yağlı boya resim sergisi, Edremit Sıdıka Erke Müzesi’nde açıldı.

Körfezde Yaşam' Sergisi İlgi Topladı
İlçe merkezindeki Sıdıka Erke Müzesi’nde yoğun bir katılımcı topluluğuyla açılışı yapılan ‘Körfezde Yaşam’ isimli kişisel yağlı boya resim sergisinde, ressam ve şiar Hatun Kuşçu’nun 45 eseri sergilenmeye başladı.

Edremit Körfezi’ndeki ilçelerden, yağlı boya resimlerine ilgili olan sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide, keman ve gitardan oluşan ekip ile müzik dinletisi de gerçekleştirildi.

Sanatçı Hatun Kuşçu, sergi açılışına katılan sanatseverlere, şiir kitabını hediye etti. Sergi salonunun gezilmesinin ardından, sanatçı Hatun Kuşçu, müze bahçesindeki kamelyada sanatseverlerle bir araya gelip sohbet etti. Kamelyada, sanatçının ‘Sevgi Yumağı’ isimli şiir kitabındaki bazı şiirler bağlama eşliğinde seslendirildi.

Hatun Kuşçu, sıkıntılı bir dönemden geçilen şu günlerde, ülkenin feraha çıkması için birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kuşçu, “Ben emekli öğretmenim. Bir şiir kitabım var. Resim, çocukluğumdan itibaren hayatımı dolduran bir sanat dalı. Geriye gittiğinizde hatırlayabildiğiniz nokta neyse, orada, benim renklerle olan dostluğum vardı ve beni bu günlere getirdi, 38 yıllık çalışma hayatımdan sonra. 40 yıllık çalışma hayatı nasıl özetlenir bilemiyorum. Duyarlı olmak, sevmek, paylaşmak güzel bir şey. Ülkemizin sıkıntılı olduğu, her gün şehitler verdiğimiz, neredeyse hemen her gün ağladığımız bir dönemde, biz bunlara inat, sanatla bir duruş sergiliyoruz. Hiç kimseyi bölmeden, ötekileştirmeden, ayrıştırmadan bu toplumun birliğe, dirliğe, bütünlüğe ihtiyacı var. Bende bunu sanat ile sağlamaya çalışıyorum. Bir parça da olsa insanların yüreğine dokunabiliyorsam, doğanın renklerini tuale taşıyım insanları gülümsetebiliyorsam, ne mutlu bana. Körfezde Yaşam projemiz 2014 yılında doğdu. 10 yıl daha bu projeyi yürütmeyi düşünüyorum. Projemiz, Edremit Körfezi’ni Ayvalık’tan, Altınoluk’a ve Assos’a kadar kapsıyor. Projemiz, körfezimizde ki doğal, kültürel ve tarihsel her şeyi kapsamaktadır. Bu sergimizin açılışında büyük emekleri olan Belediye Başkanımız Kamil Saka başta olmak üzere belediye yetkililerine, sanatsever dostlarıma, sanatçı dostlarıma ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA