İzmir Enternasyonal Fuarı'na Doğru

EGİKAD Başkanı Elmasoğlu: '85. kez kapılarını açacak İEF, kent ekonomisine doping etkisi yapacak'

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu Dönem Başkanı Betül Elmasoğlu, 26 Ağustos tarihinde 85. kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı'nın (İEF) kent ekonomisine doping etkisi yapacağını bildirdi.

Elmasoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl Folkart ana sponsorluğunda gerçekleştirilen İEF'de inovasyon rüzgarının eseceğini belirtti.

İEF'nin köklerinin İzmir İktisat Kongresi'ne uzandığını hatırlatan Elmasoğlu, tarihi bir miras olan fuara sahip çıkılması gerektiğini kaydetti.

Bu yıl fuarın yeni bir anlayış ve konseptle karşılarına çıktığını, son yıllarda tartışılan İEF'nin, İzmir'in tasarım ve inovasyon kenti olması hedefine uygun şekilde kapılarını açacağını dile getiren Elmasoğlu, 'Bu yıl 85. kez kapılarını açacak İzmir Enternasyonal Fuarı, kent ekonomisine doping etkisi yapacak. İEF'nin kültür ve turizm boyutuyla da zenginleştiğini görüyoruz. İnovasyon ana teması da özellikle Ar-Ge çalışmaları sonucu ülkemizin ihtiyaç duyduğu yüksek katma değerli üretimin kentimizde gerçekleştirilmesi açısından da çok yerinde.' ifadelerini kullandı.

İzmir'in yetişmiş insan gücü ve lojistik avantajları ile yüksek katma değerli üretim hedefine uygun bir kent olduğunu vurgulayan Elmasoğlu, İEF'nin, bu hedefe ulaşılmasında pozitif bir katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kaynak: AA